Dünyaya bir daha gelsem yine öğretmen olurdum.
okulumda görevli olan eski müdürüm görevine geri döndü. daha önceki müdürümüz müdür yardımcısı olunca müdür yardımcılığı görevini yapan arkadasımızda norm fazlası oldu. bütün bunları bilen ilçe mem beni norm fazlası olarak nitelendirip beni okuldan göndermeye calışıyor. ilgili genelgeyi göstermeme ragmen kanunsuz olduğunu bile bile beni başka bir okula verecekler. yürütmeyi durdurmak için dava acacağım fakat zaten 3 ay sonra es durumu nedeniyle tayinimi isteyeceğim ve yürütmeyi durdurma kararı almam benim bir işime yaramayacak. benim ilk isteğim 3 ayımı okulumda geçirmek ve bunun için bu şartlarda yapabileceğim birsey varmı? ikincisi ise bu sekilde kanunları kendine göre yorumlayan ilçe mem'e karsı geride kalan arkadaslarım icin ne gibi bir yaptırım uygulayabiliriz?daha önceki dönemde aynı şekilde bir arkadaşımın başına gelmişti ve çok uğraştı kendi okulunda kalmayı başardı her yıl birimizin başına böyle bir olay mı gelecek bunu bir şekilde engellemeliyiz bunun bir yolu yok mu?
Hocam ilgili genelgeyi gösterdiğinde verdikleri cevap nedir? eğer başlarından sallamak için verilmiş bir cevapsa ve bunu kanıtlayabilirsen il milli eğitime gidip haklı durumunu açıkça anlat. şikayet vari yaparsan sana olumlu yönde yansıyacağını sanmıyorum.
bu duruma düşen arkadaşlarımız maalesef var inşallah bu olay çok çabuk düzelir ve sıkıntı yaşanmaz
Konu Oguz_Kaan tarafından (08-Mar-2008 Saat 16:07 ) değiştirilmiştir.
THE END
hocam mevzuata göre benim norm fazlası olduğumu ve beğenmiyorsam sözlesmemi fesh etmem gerektiğini söylüyorlar. genelgeyi dikkate almıyorlar bile
arkadaşlar sözleşmeli sınıf öğretmeniyim.entrikalarla dolu bir okulda çalışıyorum.ihtiyaç olmadığı boş sınıf olmadığı halde kadrolu öğretmen atandı.norm fazlası olduk bu durumda.şimdi ne olacak?benim açık olan bi okula gönderilmem söz konusu.müdürüm gitmemi istemiyor,memnun.ama atanan kişinin kararnamesi bile geldi.demekki norm kadroda açık gösterildi.yoksa nasıl gelebilir bu insan?ya bizim hiç haklarımız yokmu?ben kabul edemem gitmeyi.çocuk oyunu mu bu ordan oraya seyyar öğretmen mi olcam ben??kafayı sıyırmak üzereyim.ilçenin en iyi okulundayım.şimdi daha kötü biyere de verebilirler.sağlam ve 2009yılına ait belgelerle bana LÜTFEN BİLGİ VERİR MİSİNİZ?ben ne olucam şimdi?????
siz norm fazlası oldunuz gideceksiniz dendi mi hocam,yani ilçe mem den böyle bi talep geldi mi??
hocam duruma itiraz etmen gerek çünkü öyle bişey ypmaya hakları yok...yerine gelen kişinin gitmesi gerek yerin boş gösterilemez...
arkadaslar ben de norm kadro fazlasıyım ve bızı kadrolulardan ayırmadılar..kadrolu sözlesmelı farketmez dedıler puana bakılarak olacak dendı.ve sube mudurumuz kendısı zellıkle ılı arayarak sözlesmelı ıkı ögretenım norm fazlası ve puanları kadrolulara göre dusuk sıra gelmesı mumkun degıl, ayrı tutarak ben onları görevlendırcem dedı ve benı merkeze aldı..
selam arkadaşlar,ben sözleşmeli sınıf öğretmeniyim okulumuza benden sonra bir kadrolu öğretmen geldi 3 kişi olduk ve sonra öğrenci sayısından dolayı norm düştü 2 ye. onların ikisi de kadrolu ve hizmet puanları benden yüksek birisi benden önce okula geldi birisi de benden sonra geldi şimdi bu durumda kim norm fazlası olur ilçe hergün farklı bir şey söylüyor ve yorumlara da bakıyorum her yerde bu uygulama farklı uygulanıyor.Bununla ilgili resmi bir belge yok mu açık net bir şekilde bizim sorunumuzu anlatan lütfen bu konuda belge ile yorum yapalım çok acil...
Bu konuyu 1 kişi geziyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Bookmarks