+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Lojman hakkı...fikir verecek olan..

Tweetr'da Yayınla!

Tecrübeli Üye kod adı sözleşmeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    85
    29 Mesajda 37 Teşekkür almış

Lojman hakkı...fikir verecek olan..

mrb arkadaşlar 2 yıldır sözleşmeli öğr. olarak bi beldede çalışmaktayım..1 hafta kadar önce bekar bi arkadaşımın kaldığı ve tayini dolayısıyla boşalttığı lojmana geçici olarak ben yerleştim..ama niyetim kalıcı olarak bu lojmanda kalmak.yalnız 1 ev daha bulunmakta ve burda 15 yıldır başka bir kurumun memuru oturmakta(TORPİLLE) OKULUN İÇİNDEKİ BİNADA ÖĞRETMEN YERİNE başka bir kurumun çalışanı 15 yıldır oturmakta..şimdi benim çıktığım yere 3 yıldır sözleşmeli çalışan evli ve çocuklu birisiyle kadrolu yeni gelen mdür yardımcısı talip..mevzuatı filan okudum,iş sıralamaya kalsa bana zaten bu lojman düşmüyor.yalnız yeni gelen müdür yardımcısı yan okul olan yiboda zaten 5 yıl lojmanda kalmış.okuduklarıma göre aynı il sınırları içerisinde 5 yıldan fazla lojmanda oturulamıyor..bu yüzden müdür yardımcısının böyle bi istekte bulunma hakkı var mı??

diğer sorum 15 yıldır öğretmenin hakkı olan yerde çıkaramadıkları başka bir kurumun çalışanı varken gelipte bana hocam sizi geçici olarak geçirdik çıkman gerek diyebilir mi müdür??zira ben hakkı olmadığı halde lojmanda kalan kişiyi söyleyerek,eğer ki onu çıkartamıyorsanız beni yani kendi personelinizi hiç çıkartamazsanız deyip arsızlık çıkartacam..bu konuda izlemem gereken yol hakkında bana fikir verebilecek olan arkadaşlar var mı?

teşekkür ederim.
    Acıkan doymam,susayan kanmam sanır.

Teşekkür Et
    85
    2 gün önce müdür hocam ben size geçici olarak geçin demiştim diyerek şimdiden toplantıdaki diyecek olduğu şeylerin yerini hazırlamaya çalıştı..ama ben arsızlık yapacam huyum olmamasına rağmen..olayı nereye taşırlarsa taşısınlar sonuçta okul lojmanında 15 yıldır postacı oturuyor.bu beldede yaşayan eski bir bakanın torpiliyle.postacıya 2 defa çıkmasını söylediler ama adam çıkmam diyor..beni çıkaramazlar diyor.bencede çıkaramazlar gördüğüm o..postacıyı çıkaramayıp ta bana çıkmam gerektiğini,başkasının hakkı olduğunu söylerlerse..bende başkasına gücünün yetmeyip personelinize mi çıkartmaya çalışıyorsunuz diyeceğim..çıkmayacam diyecem...hem sen okul içindeki lojmanda 15 yıldır postacıyı oturt çıkarma,git öğretmenini çıkart olacak iş değil..inat edecem.haklı olduğumu düşünüyorum.fikir verecek arkadaşlar varsa sevinirim.

YÖNETİCİ ceylin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    29
    64 Mesajda 113 Teşekkür almış
    T. C.
    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN
    KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM ÖZEL YÖNERGESİ

AMAÇ:
    Madde 1-Bu yönergenin amacı,Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılan konutların dağıtım ve yönetimiyle ilgili esasları düzenlenmektedir.

KAPSAM:
    Madde 2-Bu yönerge,Bakanlığa bağlı her derecedeki okul ve kurumlarda mevcut ya da aynı amaçla yaptırılacak,satın alınacak,kiralanacak her çeşit konutun dağıtım ve yönetiminde uygulanacak esaslar ile buralardan kimlerin ne şekilde yararlanacaklarını ve müeyyidelerini kapsar.

KONUT DAĞITIM KURULLARI:
    Madde 3-Konutu bulunan okul ve kurumlarda Başkan hariç iki asil iki yedek üyeden oluşan Konut Dağıtım Kurulları kurulur.Kurul Başkanı;okul müdürü ya da kurum amiridir.Personel mevcudu 10 ve 10’dan az olan okul ve kurumlarda Kurul;okul müdürü ya da kurum amiri ile bunların görevlendireceği iki yardımcıdan oluşur.Asil ve yedek üyeler,okul ya da kurumda görevli yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki personelden oluşan genel kurulca,Eylül ayı içinde bir yıl için seçilirler.

KONUT DAĞITIM KURULUNUN TOPLANMASI VE ÇALIŞMASI:
    Madde 4-Kurul,Ekim ayı başında,konut için başvuran personelin durumunu değerlendirmek üzere Başkanın davetiyle toplanıp bu yönergede açıklanan tahsise ait hükümleri dikkate alarak KONUTA GİRME SIRA ÇİZELGESİ (Ek:l)’deki örneğe göre;eğitim ve öğretim hizmetleri personeli için bir,diğer bütün hizmet sınıfları içinde bir olmak üzere ayrı ayrı düzenlenir.
    KONUTA GİRME SIRA ÇİZELGESİ,İI Milli Eğitim Müdürlerince onaylanarak yürürlüğe girer. Çizelge onaylanarak yürürlüğe girer.Çizelgenin onaylanmasından sonra okul ya da kuruma,KONUT PUAN BELGESİ ile katılıp konut için başvuran personelin bu çizelgedeki yerini alışı,yine onay ile olur.
    Çizelgenin onaylanmayarak geri çevrilmesi halinde,geri çevrilme gerekçeleri göz önüne alınarak düzenlenecek çizelge tekrar onaya sunulur.Onaydan sonra yürürlüğe girerek personele duyurulur.

KONUTLARDAN YARARLANACAKLAR:
    Madde 5- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurum konutlarından,konutun ait olduğu okul ya da kurumda görevli personelden 6 ncı madde kapsamı dışında kalanlar yararlanırlar.

KONUTTAN YARARLANAMAYACAKLAR:
    Madde 6-Okul ya da kurum konutlarından aşağıda yazılı olanlar yararlanamazlar.
    a)Konutun bulunduğu yerde (Belediye hudutları ve belediyenin araçlarının işletildiği alanlar içinde) kendisine,eşine ya da birlikte oturanlardan birine ait konutu olanlar.
    (Ancak özel bir kanun,kararname ya da görevleri gereği resmi daire ve kurumlarda oturmalarına izin verilenler hakkında bu fıkra uygulanmaz)
    b)Aynı yerde eşine ya da birlikte oturanlardan herhangi birine ,diğer kurumlarca konut tahsisi yapılanlar,
    c)Bu yönerge ve bundan önceki Yönetmelik ve Yönergelere aykırı davranışları nedeniyle konuttan çıkarılmış olanlar.

KONUT TAHSİS İSTEĞİ:
    Madde 7- Kendilerine konut tahsis edilmesini isteyenler (Ek-2)deki KONUT TAHSİS İSTEK FORMU'nu doldurarak bağlı bulunduğu müdürlüğe ya da amirliğe verirler.Başvurular,konut defterine işlenerek hepsine ayrı ayrı bir sıra numarası verilir.Kurul,ilk toplantıda görüşmek ve karara bağlamak üzere bunları bir dosyada saklar.
    Başvurudan sonra durumlarında değişiklik olan personel,yeni bir form doldurarak tekrar başvuruda bulunabilir.Formlardaki bilgilerin doğruluğundan beyan sahibi sorumludur.Gerçek dışı beyanların tespiti halinde ilgili personel hakkında yasal işlem yapılır.Konut tahsis edildikten sonra yanlış beyan edildiği kesinleştiği takdirde de tahsis kararı iptal edilerek yasal kovuşturma yapılır.

KONUTLARIN TAHSİSİ:
    Madde 8-Konutlar,genel olarak ait oldukları okul ve kurum personeline tahsis edilirler.
    Görevlerinin önem ve sorumluluğu nedeniyle konut tahsisi yapıldıktan sonra kalan konutlar,o okul ve kurumda görevli eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı personeline tahsis edilir.
    Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı personeline tahsisten sonra boş kalan konutlar,o okul ve kurumdaki diğer hizmet sınıfı personeline SIRA ÇİZELGESİ'ne göre tahsis edilir.
    Yukarıda sayılan tahsislerde doldurulamayan konutların boş bırakılmaması için,aynı yerleşim merkezindeki diğer okul ve kurumlarda görev yapan ve konuta giremeyen eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı personelinden başvuranlara,bu yönergede belirtilen puanlama sistemine uygun olarak yapılacak SIRA ÇİZELGESİ'ne göre,geçici olarak tahsis yapılabilir. Konutun ait olduğu okul ve personel atandığında, atandığında,geçici olarak tahsis edilen konutlar 25 inci maddenin (i) fıkrasına göre boşalttırılır.

GÖREVLERİN ÖNEM VE SORUMLULUĞU NEDENİYLE KONUT TAHSİSİ
    Madde 9-a) Milli Eğitim Müdürleri,Okul Müdürleri,Müdür Başyardımcıları ile kurum amirleri,
    b)Yatılı okullarda görevli sağlık ekibinin başkanı ile ambulans şoförü,ambulans şoförü yoksa makam şoförü,kaloriferci;
    c)Bakanlık makamınca konutta oturması emredilenler puanlamaya tabi tutulmazlar.Bunlar 6ncı maddenin de kapsamı dışındadırlar.
    Görev ve sorumlulukları nedeniyle kendilerine konut tahsis edilenler,konuta girmek istemedikleri takdirde,konut,okul müdürü ya da kurum amirinin önerisi ve Milli Eğitim Müdürünün onayı ile,mesai saatleri dışında sorumluluk yüklenebilecek diğer yardımcılarından birine tahsis edilebilir. Sorumluluk yüklenecek yardımcılar birden fazla olursa,PUANLAMA SIRA ÇİZELGESİ'nde sırası olana tahsis edilir.

PUANLAMA İLE KONUT TAHSİSİ:
    Madde 10- Konut talep eden personelin puanı aşağıda belirtilen şekilde tespit edilir:
    a)Devlet memurluğunda geçirdiği sürenin konutta oturmadığı her yıl için ( 1 ) puan,
    b)Bakmakla yükümlü olduğu ve devamlı yanında bulunduğu her şahıs (Çocuklar hariç)için (1)puan,
    c)Bakmakla yükümlü olduğu her çocuk için (2) puan,
    d)Kendisinin ya da bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinden hiç geliri olmayanlara (Taşınmaz mal geliri ya da aylık gibi) (2) puan,
    e)Müdür Yardımcılarına (4) Puan
    Bölüm Şeflerine (3) Puan
    Atölye Şeflerine (2) Puan, verilir.
    f)İsteklinin daha önceki yıllarda Bakanlığa bağlı okul ya da kurumlara ait konutta oturduğu her yıl için puan toplamından ( 1 ) puan düşürülür.
    g)Karı-koca her ikisi de M.E.B.personeli ise konuta girmek için,ayrı ayrı başvuruda bulunabilirler. Bunların puan tespitlerinde;b,c,d, fıkraları öğretmen olan eşin puanının hesaplanmasında,her ikisi de öğretmense bu fıkralar meslekteki kıdemi fazla olan eşin puanının hesaplanmasında dikkate alınır.
    Puanlama sonucunda toplam puanları eşit olanların sıralarının belirlenmesinde:
    1-Memuriyet giriş tarihi evvel olana,
    2-Memuriyet girişte eşitlik varsa,konut tahsis edilecek okul ya da kurumdaki hizmet süresi fazla olana öncelik tanınır.Bu durum da da eşitlik görülürse ad çekme ile tespit yapılır.
    Başka bir yere atananlara ayrıldığı yerin amiri tarafından hesaplanan bir puan belgesi verilir.Personel, eski görev yerinden almış olduğu bu puan belgesini yeni atandığı yerin amirine konut istek formu ile birlikte verir.Personelin getirdiği puanlar,yeni görev yerindeki değerlendirmede dikkate alınır.
    Madde 11-Mülkiyeti Hazineye ait ya da Hazinece kiralanmış resmi daire,okul,hastane ve benzeri binalarda özel kanun,kararname ile ya da Bakanlık makamınca oturmalarına izin verilenler için tahsis kararı aranmaz;o göreve atanma emri ya da Bakanlığın oturma izni tahsis kararı yerine geçer.
    Madde 12- Konut durumu elverişli ve yerleşim merkezlerinden uzak olan okullarda görevli bekar öğretmenler kol müdürünün teklifi ve Milli Eğitim Müdürünün izni ile,okul konutlarından yararlanabilirler(bir kaç bekar öğretmene bir konut tahsisi suretiyle)

TAHSİSİN BİLDİRİLMESİ
    Madde 13-Boşalan konutlara,KONUTA GİRME SIRA ÇİZELGESİ' ne uygun olarak kurulca tahsis kararı çıkarılır ve ilgiliye derhal tebliğ edilir.Tebliği izleyen ay içinde kendisine konut tahsis edilen kişi konuta girmezse (Kurulca veya amirce kabul edilecek özürler dışında)tahsis işlemi iptal edilir. Ve konut,kendisinden sonraki sırada olana verilir.
    Konut tahsis edilen kişiye tebliğ edildikten sonra 3 gün içinde adı,soyadı,görevi,aylığı ile ve ilçelerdeki yetkili makamlara bildirilir.(İlkokul konutlar hariç.)

KONUTLARIN TESLİM EDİLMESİ·
    Madde 14-Konut tahsis edilenlere,Tahsis Kurulundan bir üye ile okul müdürü ve Milli Emlak Müdürlüğüne karşı sorumlu okul personelinden oluşan kurul tarafından konutun o andaki durumu tespit edilmek suretiyle, konutlara giriş tutanağından (Ek-3) üç suret düzenlenerek teslim edilir.Bu tutanağın bir sureti konuta girene verilir,bir sureti tahsis kurulundaki dosyasına konur,bir sureti de Mahallin Emlak Müdürlüğünün ilgili servisine verilir.

KONUTLARDA OTURMA SÜRESİ·
    Madde 15- Görevlilerin önem ve sorumluluğu nedeniyle (Madde 9) kendisine konut tahsisi yapılanlar, tahsise neden olan görevlerinden ayrılıncaya kadar;puan sırasına göre konut tahsisi yapılanlar ise 5 yıl süreyle konutlarda oturabilirler.
    Konut tahsis edilen eşin Bakanlıktan ayrılması halinde;göreve devam eden eşin konuta girme sıra çizelgesindeki durumu kendisine hemen konut tahsisini gerektiriyorsa,eşinin ayrılış tarihinden itibaren,tahsisle ilgili işlemler yapılmak şartıyla,5 yıl süre ile yeniden oturma hakkı doğar.
    8 inci madde esaslarına göre ayrılmış olan konutlara girecek istekli personel bulunmadığı ya da konut mevcutları personel mevcudundan fazla olduğu yerlerde "5 yıllık oturma süresi"hükmü uygulanmaz.

KONUTLARDA BİRLİKTE OTURABİLECEKLER:
    Madde 16-Konutlarda oturanlar,ancak kendisinin ya da eşinin usul ve füruğu ile 3ünci,dereceye (3nci derece dahil) kadar akrabaları örf,adet ve ahlak kurallarını korumak amacıyla bakmakla yükümlü bulundukları kimseleri,karşılığında kira almamak şartı ile yanlarına alabilirler,başkalarını alamazlar.

KİRA BEDELLERİ:
    Madde 17- Kira bedelleri aşağıda yazılı şekildedir.
    a)Köy ve köy sayılan yerlerde ilkokul öğretmenlerinin oturması için yapılmış ve yapılacak konutlarla Yatılı Bölge Okulları konutlarından kira alınmaz;ancak su ve elektrik parası alınır.Bu konutlar başka bir hizmet için kullanılamaz.
    b) (a) Fıkrası dışında kalan konutlardan betonarme,kargir ve benzerleri (prefabrik gibi) için:
    (1)İl ve İlçe Belediye hudutları dışındaki kalorifersizlerin her m2 sinden 5 Tl.sı, kaloriferlilerin her m2 sinden 25 Tl.sı;
    (2)İl ve İlçe Belediye hudutları içindekilerden kalorifersizlerin her m2 sinden 15 Tl.sı; kalo riferlilerin her m2 sinden 35 Tl.sı alınır.
    c) (a) Fıkrası dışında olan konutlardan ahşap,kerpiç ve baraka olanlar için:
    (1) İl ve İlçe Belediye hudutları dışındakilerden,kalorifersizlerin her m2 sinden 2 Tl. sı, kaloriferlilerin m2 sinden 22 TI. sı,
    (2) İl ve İlçe Belediye hudutları içindeki kalorifersizlerin her m2 sinden 7 Tl.sı,kaloriferlilerin her m2 sinden 27 Tl.sı,aylık kira alınır.
    Yukarıda belirtilmiş olan kira bedelleri,Memur Konutları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığı takdirde bu yönergedeki kira bedelleri de ona paralel olarak değiştirilir.
    (m2 nin anlamı:Apartmanlarda dairenin,bağımsız tek katlı evlerin balkonları dahil,yapının oturduğu brüt alandır.Ölçüler dışarıdan alınır.Beraberce kullanılan teraslar,daire dışında kalan merdiven boşlukları hesaba katılmaz, m2 nin kesirleri m2 ye tamamlanır.) .
    Bir kattan fazla olan konutların her katı ayrı ayrı ölçülür.Bir bina 150 m2 den fazla olsa dahi,aylık kira bedeli 150 m2 olarak kabul edilir.
    Sıcak su verilen konutlardan ayrıca 200 Tl.sı alınır.Yaz aylarında haftada kaç defa sıcak su verileceği yönetim kurullarınca tespit edilir.
    Bahçe ve avlular m2 nin hesabına katılmaz
    Bodrum katları kira bedellerinden %50 indirim yapılır (Döşeme seviyesi binanın kot aldığı noktadan 70 cm. aşağı seviyede olan katlar bodrum sayılır. )
    Yakıt bedeli kiracıya ait olmak şartıyla kiralanmış konutlar ile kat mülkiyeti kanunu'na göre sahip olunan konutlarda oturan personelden;kalorifersiz olarak hesaplanacak kira bedeli alınır.Yakıt ve benzeri genel giderler,konut tahsis edilen personel tarafından apartman yöneticisi ya da mal sahibine ödenir.

Teşekkür Et
    29
    RESMİ DAİREDE OTURANLAR:
    Madde 18- Resmi daire ve kurumlarda yalnız ya da ailece oturanların işgalindeki kısmın su,elektrik ve havagazı sayaçları ayrı ise;aylık giderleri 17 nci maddedeki esaslara göre tespit edilir ve bedelleri kiracılar tarafından ödenir.Sayaçlar ortaksa 17 nci maddeye göre belirlenen kira bedeline ek olarak kalorifersiz gibi hesaplanacak kira bedellerinin %10 u oranında su bedeli % 20 oranında elektrik bedeli % 20 si oranında da havagazı bedeli alınır.
    Bu tesislerden birinin sayacı ayrı ise ortak olan için ilave yapılır.
    KİRALARIN TAHSİLİ:
    Madde 19-Konut kirası konutun ilgiliye tahsis edildiği günden itibaren başlar.Konut kirası konut tahsis edilen personelin aylığının ödenmesi sırasında,maaş bordrosunda gösterilmek suretiyle peşin olarak tahsil edilir.Bunun için kendilerine konut tahsis edilen görevlilerin adları,unvanları ve kira bedellerini gösterir cetvellerin onaylı bir örneği okul ya da kurum amirliğince maaş mutemetliğine ve mahallin Milli Emlak Müdürlüğü ne verilir.Mutemet,görevlinin aylığından kira bedelini kesmek zorundadır.Kesmediği takdirde Saymanlıkça Mutemede zimmet çıkarılır.
    Kiracıların aylıklarından kira karşılığını kesen Saymanlık,tahsil ettiği paraların dökümünü gösterir ve Saymanlıkça onaylanmış listeyi,her ayın onuncu gününe kadar mahallin Mal müdürlüğündeki Milli Emlak Servisine verilir.Bu makamlar da listelerde gösterilen tahsilatı,kira defterlerindeki kiracıların hesaplarına işlerler (Kiraların aylık bordrolardan kesilmesine imkan olmayan durumlarda her ne sebeple olursa olsun 2 ay kirayı peşin ödemeyenler hakkında bu yönergenin 26ncı maddesinde açıklanmış bulunan konutun zorla boşaltılması hükümleri uygulanır.)

KONUTTA OTURANLARIN UYMAK ZORUNDA B UL UND UĞU KURALLAR:
    Madde 10-Kendilerine konut verilen personel aşağıda belirlenen kurallara uymak zorundadırlar.
    a)Konutlarda bulunan demirbaş eşya ve döşemeyi iyi bir şekilde korumak ve kullanmak,
    b)Bakım ve onarımı gerektiren hususları en kısa zamanda ilgililere bildirmek,
    c)Bakanlığın onayı alınmadıkça konutlarda hiç bir değişiklik yapmamak.
    d)Büyük çaptaki bakım ve onarım gerektirdiği durumlarda,başka bir konut verilmesi şartıyla,belirlenen süre içinde konutu geçici olarak boşaltmak.
    e)Isıtma araçlarını yangına yol açmayacak biçimde kullanmak;elektrik arızası yaratacak elektrikli ev aletleri kullanmamak;varsa bahçe sınırlarını değiştirmemek;
    f)İlgisizlik,dikkatsizlik ve kötü kullanma sonucunda ortaya çıkan her türlü hasar ve zararı ödemek;
    g)Konut komşularının birlik ve düzenliğini bozacak her türlü tutum ve davranışlardan sakınmak,çevreyi rahatsız edici ortam yaratmamak.
    h)Konutun içinde ve balkonunda komşusunu rahatsız edecek şekilde hayvan beslemek (Bu hususta yapılacak en küçük bir şikayet yetkililerce dikkate alınır ve (g) fıkrasına uyularak konutta oturan hakkında işlem yapılır. )
    ı)Üst kat balkonlarından aşağıdaki daire sakinini rahatsız edecek şekilde çiçek sulama,halı ve kilim silkeleme,balkon yıkama gibi işleri yapmamak,
    i)Konutların ön cephelerine çamaşır asmamak ve Konut Yönetimince kabul edilenin dışında çamaşırlık kurmamak,
    j)Konut bahçesinin ortak kullanımında anlaşmazlık çıkarmamak,
    k)Konutun bir kısmında ya da tamamında;paralı ya da parasız olarak,bildiriminde gösterdiği aile kişilerinden başkalarının sürekli oturmalarına izin vermemek,kuşku uyandıran kişileri barındırmamak ve konuk etmemek,
    1)Konutu başka bir amaçla kullanmamak,
    m)Konut apartman tipi ise,yöneticileri seçmek,kapıcı için belirlenmiş kurallara uymak,
    n)Konutun düzen ve yönetimiyle ilgili olarak yetkililer tarafından duyurulan sözlü ya da: yazılı öneri ve bildirilere uymak.
    o)Konutun durumunu incelemek için gelen sorumlulara gereken kolaylığı göstermek,
    ö)Konutun boşaltılması gerektiğinde verilen süre içinde boşaltıp,anahtarlarıyla birlikte konutu teslim aldığı durumda sorumlulara teslim etmek.

KONUTLARIN ONARIMI:
    Madde 21-Konutların kullanılmasından doğan küçük nitelikli onarımlar (Kırılan camların takılması, bozulan muslukların değiştirilmesi ve konutun iç kısmının badana ve boyası gibi onarımlar) konutu kullanana aittir.Bunların dışında kalan onarımlar yönetime ait olup,yapılacak onarıma konutta oturan engel olamaz.

BAKANLIĞA TAHSİSLİ DEVLET MEMURLARI KONUTLARI:
    Madde 22-4626 sayılı Memur Meskenleri İnşası hakkındaki kanun hükümlerine göre yapılmış olup, Maliye Bakanlığınca yönetilen ve Bakanlığımız Merkez Teşkilatında görevli personelin yararlanabildiği Ankara Namık Kemal Mahallesindeki konutların ve Milli Eğitim Bakanlığına ileride tahsisi yapılacak bu statüdeki konutların dağıtım ve kullanımıyla ilgili her türlü işlemleri,4.5.1981 tarih ve 17330 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Memur Konutları Yönetmeliği hükümlerine göre,Bakanlık Personel Genel Müdürlüğünde oluşturulan Konut Dağıtım Kurulu tarafından yürütülür.

OKUL VE KURUM DIŞINDA BULUNAN VE APARTMAN OLAN KONUTLARIN YÖNETİMİ
    Madde 23-Apartman olan konutlarda kendilerine konut tahsis edilen kişilerin tümü,apartman genel kurulunu oluşturur.Bu kurul,her yıl Aralık ayı sonunda:
    a)Bir Başkan,bir Başkan Yardımcısı,bir Muhasebeciden oluşan Yönetim Kurulunu,
    b)Bir Başkan,bir üyeden oluşan Denetleme Kurulunu seçer,
    Bu Kurulların genel olarak görevleri aşağıdadır:
    a)GENEL KURULUN GÖREVLERİ
    1-Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulunu seçmek,
    2-Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulunu aklamak,
    3-Konutlardaki ortak yerlerin ve malzemelerin,korunması ile ortak hizmetlerin yönetimi, yürütülmesi ve bunlardan doğacak harcamalara kiracıların katılmalarını karara bağlamak,ya da bu hususta Yönetim Kuruluna yetki vermektir.
    b)YÖNETİM KURULUNUN GÖREVLERİ
    1-Apartmanın konut tahsis kurulu ve Milli Emlak Servisi ile olan ilişkilerini düzenlemek,
    2-Apartman sakinlerinin iyi komşuluk ilişkilerini düzenlemek,
    3-Yönetim giderleri için daire ya da dairelerde oturanlardan,Genel Kurulca saptanan aidatları toplamak
    4-Apartman yönetimi ile ilgili kararları uygulamak,
    5-Kapıcı ve kalorifercinin görevlerini belirlenmiş kurallara göre yapmalarını sağlamak, denetlemek ve aksaklıkları gidermek.
    6-Kapıcı ve kalorifercinin sigorta işlerini yapmak,
    7-Bir karar defteri ile gelir ve giderlerin hesabı için muhasebe defteri tutmak,
    8-Genel Kurulu gerektiğinde toplantıya çağırarak toplantı yer,gün ve saatini,en az 15 gün önceden, Genel Kurul üyelerine duyurmak,
    9-Lojman yönetim ve işletmesiyle ilgili verilen ya da verilecek emir ve kararları yerine getirmek,
    10-Bunlardan başka çıkabilecek apartman sorunlarını çözümlemek,
    11-Yangına karşı önlemler almak.
    c)DENETLEME KURULUNUN GÖREVLERİ
    Yönetim Kurulunun yönetim durumunu ve hesaplarını denetlemek,Genel Kurul kararlarına uymayanlar için Yönetim Kuruluna uyarıda bulunmak.
    Yönetim ve Denetleme Kurulları bir yıl süre ile seçilirler.Bilhassa mali konularda doğacak aksaklıklar için müteselsilen sorumludurlar.
    Apartman Daire sayısı,yukarıda sayılan personelin seçilmesi için yeterli değilse bu kurullardaki üye sayısı azaltılabilir
    Denetim Kurulu,gerek gördüğü zamanlarda Genel Kurulu toplantıya çağırabilir.

OKUL VEYA KURUM HUDUTLARI İÇİNDE OLAN KONUTLARIN YÖNETİMİ:
    Madde 24-Okul ya da kurum hudutları içinde kalan konutlarda yönetim ve denetleme kurulları bulunmaz.Bunların görevleri,okul ya da kurum yönetimince gerçekleştirilir.

KONUTLARDAN ÇIKMA VE ÇIKARILMA NEDENLERİ İLE KONUTU BOŞALTMA SÜRELERİ VE BOŞALTILMASI
    Madde 25 Konutlarda oturanlar aşağıda yazılı durumlarda konutu boşaltırlar:
    a)Yönerge hükümlerine uymayanlar,yönergede belirtilen nitelikleri kaybedenler,bu yönergenin 6.maddesi kapsamına girenler,durumun kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde;
    b)Görevinden ayrılan,emekli olan,genel veya özel hükümlere göre Devlet Memurluğundan çıkarılmalarına karar verilen ya da başka bir yere atananlar,bu işlemlerin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde;
    c)Konut tahsis edilen kişinin ölümü halinde,ailesinin bireyleri ölüm tarihini izleyen ay başından itibaren 3 ay içinde;
    d)Görevin önem ve sorumluluğu nedeniyle kendilerine puan sırasına bakılmaksızın konut tahsis edilenlerden;görevi değişip de yeni görev unvanları bu yönergenin 9.maddesinde sayılmayanlar 2 ay içinde;
    e)Puan sistemine göre konut tahsis edilenler 5 yıllık oturma süresinin sonunda;
    f)Yazılı duyuruya karşın,iyi komşuluk ilişkilerine uymayarak aynı binada bulunanları rahatsız edenler, Mülki Amirlikçe konuttan çıkarılmaları için verilen emrin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde;
    g)Tahsis yapıldıktan sonra konutta oturma koşullarını taşımadıkları anlaşılanlar 1 ay içinde;
    h)Tahsis makamlarının izni olmadan konutu işgal edenler derhal;
    ı)Konutları oturma amacı dışında kullananlar tebliğ tarihinden itibaren 1 hafta içinde konutları boşaltırlar
    i)Bu yönergenin 8.maddesi uyarınca geçici olarak konuta girenler konutun ait olduğu okul ve kuruma personel atanmışsa ve bu konuta da ihtiyaç duyuluyorsa öğretim yılı sonunda konutları boşaltırlar.Konutları boşaltanlar,Konut Teslim Alma Kuruluna (Ek-4) çizelgesi düzenleyerek üç örnek KONUTLARI GERİ ALMA TUTANAĞI ile teslim ederler.Belgenin bir örneğini konuttan çıkan alır,bir örneği mahallin Milli Emlak Servis Müdürlüğüne verilir,bir örneği de LOJMAN TAHSİS KURULU dosyasında saklanır (Köy okul konutları hariç)
    Konutun normal teslim işlemi yapılmadan boşaltılıp gidilmesi durumunda,Konutu Teslim Alma Kurulu (Ek-4) deki konut teslim alma formlarına göre konutu teslim alırlar ve ayrıca 3 örnek de tutanak düzenlerler;bunları ilgili yerlere gönderirler.

KONUTLARIN ZORLA BOŞALTILMASI:
    Madde 26-Yetkililer tarafından kendilerine konut tahsis edilmeden bu konutları işgal edenler ile 25. maddede süreler içinde konutu boşaltmayanlar hakkında 6126 sayılı Kanunun 1. maddesine göre,başkaca duyuruya gerek kalmadan,bu konutlar İllerde Valilerin,İlçe,Bucak ve Köylerde Kaymakamların kararı ile 1 hafta içinde zorla boşaltılır.Bu kararlara karşı idare ve yargı makamlarına yapılan itirazlar uygulamayı durduramaz

Teşekkür Et
    29
    Geçici Madde: Dördüncü madde gereğince Ekim ayında kurulması öngörülen Konut Dağıtım Kurulları bu yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten başlamak üzere 30 gün içinde oluşturulur.Kurullar Konuta girme sıra çizelgelerini düzenlerler,yürürlüğe koyarlar.

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN YÖNERGELER:
    Madde 27- Aşağıda yazılı konutlarla ilgili mevzuat yürürlükten kaldırılmıştır.
    a)Ticaret ve Turizm Öğretim Genel Müdürlüğünün 17 Ekim 1979 tarih ve 2741sayılı Konut Dağıtım Yönergesi
    b)Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 17 Kasım 1981 tarih ve 26414 sayılı Konut Dağıtım Yönergesi
    c)İç Yönetmelik adı altında yürürlükte olan mevzuatların konutları ilgilendiren hususlar.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA KULLANILAN KONUTLARA AİT PUAN SİSTEMİ İLE KONUTA GİRİŞ SIRA CETVELİ

Ek-1
    KURUMUN ADI KURUMUN YERİ
    S.No
    Adı Soyadı
    10/a
    10/b
    10/c
    10/d
    10/e
    Toplam
    10/f
    Tahsise Esas Puan

Bu çizelgede Kurulumuz tarafından başvuranların verdikleri konut tahsis istek formuna göre ve Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılan konutların yönetim ve dağıtımına ait özel yönerge esaslarına uygun şekilde 3 suret olarak düzenlenmiştir.

Kurul Başkanı ÜYE ÜYE

KONUT TAHSİS İSTEK FORMU

EK-2

1-Adı ve Soyadı

2-Görev Unvanı

3-İşyeri Adresi ve Telefonu

4-Sicil No

5-Devlet Memurluğuna Giriş Tarihi

6-Hizmetli Süresi

7-Şimdiki Görevine Başlama Tarihi

8-Önceki Görev Yeri ve Unvanı

9-Konutun bulunduğu yerde (Belediye hudutları ve
    işletildiği alanlar içinde) kendisine,eşine ya da birlikte konutu olup olmadığı

10-Aynı yerde eşine ya da birlikte oturanlardan herhan gi birine,diğer kurumlarca konut tahsisi yapılıp yapılmadığı.Tahsis yapıldıysa kime yapıldığı ve süresi

11-Kendisinin,eşinin ya da birlikte oturanlardan birinin başka geliri varsa nedeni (Kira vb.)

12-Kanunen bakmakla yükümlü bulunduğu ve yanında oturması gerekli aile fertlerinin
    Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Aylık Geliri Medeni hali ve yakınlığı
    (Em.Maaşı Dahil) .
    1-
    2-
    3-
    4-
    5-

13- Daha önce konutta oturmuş ise konutun bulunduğu
    İl ve İlçesi Girdiği Tarih Çıkış Tarihi Oturma Süresi

Bu formun tarafımdan düzenlendiğini,içindeki bilgilerin doğru olduğunu yanlışlıktan doğacak sorumluluğu kabul ve beyan ederim.

...../...../200..
    Adı Soyadı
    İmza

T.C.
    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

KONUTA GİRİŞ TUTANAĞI
    Adı Soyadı :.......................................
    Memurun Unvanı :.......................................
    Konuta Giriş Tarihi :.......................................
    İli :.......................................
    İlçesi :.......................................
    Mahallesi :.......................................
    Sokağı :.......................................
    Konut No :.......................................
    Daire No :.......................................
    Tespit olunan aylık :.......................................
    Kirası :.......................................
    Konutla beraber teslim alınan
    Demirbaş eşyanın cinsi,nevi :.......................................
    Konutun ve demirbaş eşyanın
    Şimdiki durumu :.......................................
    Binada veya demirbaş eşyada
    Bulunan noksanlıklar :.......................................

Yukarıda mahalle,sokak,konut ve daire numaraları ve diğer nitelikleri yazılı konut,aşağıda yazılı şartlarla teslim aldım.
    1-Kiraladığım konutu ,iyi şekilde kullanmayı,
    2-Kiraladığım konutu,boşaltmak zorunluluğunda kaldığım takdirde,teslim aldığım şekli ve nitelikle yönergede yazılı görevli memurlara teslim etmeyi ve mevcut demirbaş eşyayı aldığım gibi geri vermeyi, eksiklerini tamamlamayı,konutun ayrıntı ve tamamlayıcı parçalar,zamanla kullanmaktan dolayı olacak noksanlıklar haricinde,kırılır ve kıymetlerinde eksiklik olursa bunları değerleriyle ödemeyi ve idare isterse eski hale getirmeyi,aksi halde Belediyeden gönderilecek üç bilirkişi tarafından tespit edilecek zarar karşılığını hükme gerek kalmaksızın maaşından kesilmek suretiyle ödemeyi şimdiden kabul ettiğimi;
    3- Konutu,yönergenin 25 inci maddesi gereğince,geri vermeden terk ettiğim takdirde ya da konutta oturduğum müddetçe yaptığım zarar ve hasar hakkında da yukarıdaki madde hükmünün uygulanmasını;
    4-Konutun içinde ve dışında konutun asli şeklini değiştirmemeyi;
    5- Sarf edeceğim elektriğin,havagazının ve suyun parasının bana ait olduğunu;
    6- Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılan konutlara ait Yönetim ve Dağıtım Özel Yönergesi Hükümlerine tamamen uymayı ve yukarıda yazılı hükümleri aynen kabul edeceğimi şimdiden beyan ederim.

Öğretmen ya da memurun
    Adı Soyadı
    Unvanı ve İmzası

Yukarıdaki imzası,adı ve memurluk unvanı yazılı,Dairemiz memurlarından (Okulumuz öğretmen lerinden memurlarından) ......................................................... a ait olduğu onanır.

Okul Müdürü

................. İlinin ............................. ilçesinin ........................... mahallesinin ................................... sokağında bulunan ..........numaralı konutun (............ numaralı dairenin) yukarıda yazılı nitelikleriyle ....../...../..... tarihinde teslim edildiğini ve imzasının yukarıya alınarak dairesinin amirince onaylandığını gösteren tutanaktır.

Teslim Alan Memur
    Adı Soyadı
    Memurun bağlı olduğu İdarenin bu işe bakan memurun
    Adı Soyadı ve imzası

NOT: Bu örneğe bedeli kiracı tarafından verilmek üzere gerekli belediye ve damga pulları yapıştırılacaktır.

EK-4
    T.C.
    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

KONUTLARI GERİ ALMA TUTANAĞI

KONUTTA OTURAN MEMURUN
    Adı Soyadı :.......................................
    Memurun Unvanı :.......................................
    Konuttan Çıkış Tarihi :.......................................
    KONUTUN
    İli :.......................................
    İlçesi :.......................................
    Mahallesi :.......................................
    Sokağı :.......................................
    Konut No :.......................................
    Daire No :.......................................
    Konutla beraber teslim alınan
    Demirbaş eşyanın cinsi,nevi :.......................................
    Kiralanan kısmın veya demirbaş
    Eşyanın (EK-2) nin ikinci madde
    Sinde yazılı üç bilirkişi tarafından
    Tespit olunan noksanlığı ve bunların
    para tutarı olarak karşılığı :.......................................
    Kiralanan konutun ve demirbaş
    eşyanın Şimdiki durumu :.......................................

Yukarıda yer ve numarası yazılı konutun ilgili hanelerinde ki durumuyla teslim alındığını gösterir tutanaktır.

Milli Emlak Müdürlüğü Sorumlusu Konutu geri veren Memur ya da Hizmetli
    ........................................................ ........................................................

NOT: Konutta herhangi bir eksiklik ya da zarar görüldüğü takdirde bu tutanak imzalandıktan önce (EK-2) nin ikinci maddesinde yazılı (3) bilirkişi getirilerek noksan ve zararların para olarak tutarları bir tutanakla tespit ettirilir ve o maddeye göre işlem yapılır.

Teşekkür Et
    29
    Hocam sizin için bi araştırma yaptım ve bunu buldum,umarım işinize yarar.

7. Bu Mesaj için ceylin'a Teşekkür Edenler:

kod adı sözleşmeli (24-Jun-2010)

Tecrübeli Üye
    Teşekkür Et
    1
    2 Mesajda 6 Teşekkür almış
    hocam adına tahsis yapıldı ise ya da lojmanın kira bedeli maaşından kesiliyorsa çıkma. o lojman sana tahsisli demektir. 5 yıl oturma hakkın var. bu koşulları taşımıyorsan zaten resmi olarak sen orada kalmıyorsun, sıraya girmen lazım ve muhtemelen müdür yardımcınız değil diğer arkadaşınız hak kazanır. gerçi bunları yapan adam bile diyemiyorum insan olacak müdürünüz o daireyi ne yapar yapar müdür yardımcınıza verir.

Tecrübeli Üye
    Teşekkür Et
    1
    ceylin hocam bende lojmanda kalıyorum. üzülerek söyleyeyim ki o verdiğiniz yönetmelik ve maddeleri her ne kadar yürürlükte olsa da onu yemin ediyorum Allah şahidimdir tam olarak uygulayan ne gördüm ne duydum. daha bugün örneğini yaşadık okulda.

Teşekkür Et
    29
    valla ben de lojmandayım ama benimki köyben de uygulamıyorum hocam,ben hocamıza yasal dayanak olsun diye ekledim yoksa uygulayan yoktur eminim

Tecrübeli Üye
    Teşekkür Et
    1
    bizimki de köy malesef...

Teşekkür Et
    85
    neyse kavga gürültü olmadan lojmanda kaldım,talip sayısı fazla olmadı da..ama toplantıda da söyledim 15 yıldır hakkı olmadan oturan adamı çıkartmaya bakın diye..siz bunu yapamadıkça bu yaptığınız toplantının hiçbir resmiyetinin olmayacağını söyledim.lojman dediğimde artık köy lojmanında kalanlar bilir bende beldedeyim..baya bi bakım yapmak lazım şimdi..

Teşekkür Et
    29
    evet bilmem ki 2 ay badanası boyası lavabosı derken bizde baya masraf yapmıştık,ama 3 yıldır oturuyoruz,kira yok allahtan,cebimize kalıyorbuna da şükür,kafamızı sokcak kendimizin olan bi lojmanımız var,köylünün evini kiraladık 1 yılda,yok çivi çakma,yok odasına eşyamızı koycaz,bin tane laf...en iyisi lojmanı onar,rahatça otur

hadi bakalım sana da artık hayırlı olsun hocam,iyi oturmalar

14. Bu Mesaj için ceylin'a Teşekkür Edenler:

kod adı sözleşmeli (29-Jun-2010)

Tecrübeli Üye
    Teşekkür Et
    1
    hayırlı olsun hocam. sevindim adınıza.

16. Bu Mesaj için aydınlıefe'a Teşekkür Edenler:

kod adı sözleşmeli (29-Jun-2010)

Teşekkür Et
    85
    ev sahibi ve kira derdinden kurtulduk bakalım..yan taraftaki yere de yine sözleşmeli bi bayan arkadaş geçti..sözleşmeliler baskın çıktı

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu bilgileri

Users Browsing this Thread

Bu konuyu 4 kişi geziyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)