Geçici Madde: Dördüncü madde gereğince Ekim ayında kurulması öngörülen Konut Dağıtım Kurulları bu yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten başlamak üzere 30 gün içinde oluşturulur.Kurullar Konuta girme sıra çizelgelerini düzenlerler,yürürlüğe koyarlar.
YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN YÖNERGELER:
Madde 27- Aşağıda yazılı konutlarla ilgili mevzuat yürürlükten kaldırılmıştır.
a)Ticaret ve Turizm Öğretim Genel Müdürlüğünün 17 Ekim 1979 tarih ve 2741sayılı Konut Dağıtım Yönergesi
b)Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 17 Kasım 1981 tarih ve 26414 sayılı Konut Dağıtım Yönergesi
c)İç Yönetmelik adı altında yürürlükte olan mevzuatların konutları ilgilendiren hususlar.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA KULLANILAN KONUTLARA AİT PUAN SİSTEMİ İLE KONUTA GİRİŞ SIRA CETVELİ
Ek-1
KURUMUN ADI KURUMUN YERİ
S.No
Adı Soyadı
10/a
10/b
10/c
10/d
10/e
Toplam
10/f
Tahsise Esas Puan
Bu çizelgede Kurulumuz tarafından başvuranların verdikleri konut tahsis istek formuna göre ve Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılan konutların yönetim ve dağıtımına ait özel yönerge esaslarına uygun şekilde 3 suret olarak düzenlenmiştir.
Kurul Başkanı ÜYE ÜYE
KONUT TAHSİS İSTEK FORMU
EK-2
1-Adı ve Soyadı
2-Görev Unvanı
3-İşyeri Adresi ve Telefonu
4-Sicil No
5-Devlet Memurluğuna Giriş Tarihi
6-Hizmetli Süresi
7-Şimdiki Görevine Başlama Tarihi
8-Önceki Görev Yeri ve Unvanı
9-Konutun bulunduğu yerde (Belediye hudutları ve
işletildiği alanlar içinde) kendisine,eşine ya da birlikte konutu olup olmadığı
10-Aynı yerde eşine ya da birlikte oturanlardan herhan gi birine,diğer kurumlarca konut tahsisi yapılıp yapılmadığı.Tahsis yapıldıysa kime yapıldığı ve süresi
11-Kendisinin,eşinin ya da birlikte oturanlardan birinin başka geliri varsa nedeni (Kira vb.)
12-Kanunen bakmakla yükümlü bulunduğu ve yanında oturması gerekli aile fertlerinin
Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Aylık Geliri Medeni hali ve yakınlığı
(Em.Maaşı Dahil) .
1-
2-
3-
4-
5-
13- Daha önce konutta oturmuş ise konutun bulunduğu
İl ve İlçesi Girdiği Tarih Çıkış Tarihi Oturma Süresi
Bu formun tarafımdan düzenlendiğini,içindeki bilgilerin doğru olduğunu yanlışlıktan doğacak sorumluluğu kabul ve beyan ederim.
...../...../200..
Adı Soyadı
İmza
T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
KONUTA GİRİŞ TUTANAĞI
Adı Soyadı :.......................................
Memurun Unvanı :.......................................
Konuta Giriş Tarihi :.......................................
İli :.......................................
İlçesi :.......................................
Mahallesi :.......................................
Sokağı :.......................................
Konut No :.......................................
Daire No :.......................................
Tespit olunan aylık :.......................................
Kirası :.......................................
Konutla beraber teslim alınan
Demirbaş eşyanın cinsi,nevi :.......................................
Konutun ve demirbaş eşyanın
Şimdiki durumu :.......................................
Binada veya demirbaş eşyada
Bulunan noksanlıklar :.......................................
Yukarıda mahalle,sokak,konut ve daire numaraları ve diğer nitelikleri yazılı konut,aşağıda yazılı şartlarla teslim aldım.
1-Kiraladığım konutu ,iyi şekilde kullanmayı,
2-Kiraladığım konutu,boşaltmak zorunluluğunda kaldığım takdirde,teslim aldığım şekli ve nitelikle yönergede yazılı görevli memurlara teslim etmeyi ve mevcut demirbaş eşyayı aldığım gibi geri vermeyi, eksiklerini tamamlamayı,konutun ayrıntı ve tamamlayıcı parçalar,zamanla kullanmaktan dolayı olacak noksanlıklar haricinde,kırılır ve kıymetlerinde eksiklik olursa bunları değerleriyle ödemeyi ve idare isterse eski hale getirmeyi,aksi halde Belediyeden gönderilecek üç bilirkişi tarafından tespit edilecek zarar karşılığını hükme gerek kalmaksızın maaşından kesilmek suretiyle ödemeyi şimdiden kabul ettiğimi;
3- Konutu,yönergenin 25 inci maddesi gereğince,geri vermeden terk ettiğim takdirde ya da konutta oturduğum müddetçe yaptığım zarar ve hasar hakkında da yukarıdaki madde hükmünün uygulanmasını;
4-Konutun içinde ve dışında konutun asli şeklini değiştirmemeyi;
5- Sarf edeceğim elektriğin,havagazının ve suyun parasının bana ait olduğunu;
6- Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılan konutlara ait Yönetim ve Dağıtım Özel Yönergesi Hükümlerine tamamen uymayı ve yukarıda yazılı hükümleri aynen kabul edeceğimi şimdiden beyan ederim.
Öğretmen ya da memurun
Adı Soyadı
Unvanı ve İmzası
Yukarıdaki imzası,adı ve memurluk unvanı yazılı,Dairemiz memurlarından (Okulumuz öğretmen lerinden memurlarından) ......................................................... a ait olduğu onanır.
Okul Müdürü
................. İlinin ............................. ilçesinin ........................... mahallesinin ................................... sokağında bulunan ..........numaralı konutun (............ numaralı dairenin) yukarıda yazılı nitelikleriyle ....../...../..... tarihinde teslim edildiğini ve imzasının yukarıya alınarak dairesinin amirince onaylandığını gösteren tutanaktır.
Teslim Alan Memur
Adı Soyadı
Memurun bağlı olduğu İdarenin bu işe bakan memurun
Adı Soyadı ve imzası
NOT: Bu örneğe bedeli kiracı tarafından verilmek üzere gerekli belediye ve damga pulları yapıştırılacaktır.
EK-4
T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
KONUTLARI GERİ ALMA TUTANAĞI
KONUTTA OTURAN MEMURUN
Adı Soyadı :.......................................
Memurun Unvanı :.......................................
Konuttan Çıkış Tarihi :.......................................
KONUTUN
İli :.......................................
İlçesi :.......................................
Mahallesi :.......................................
Sokağı :.......................................
Konut No :.......................................
Daire No :.......................................
Konutla beraber teslim alınan
Demirbaş eşyanın cinsi,nevi :.......................................
Kiralanan kısmın veya demirbaş
Eşyanın (EK-2) nin ikinci madde
Sinde yazılı üç bilirkişi tarafından
Tespit olunan noksanlığı ve bunların
para tutarı olarak karşılığı :.......................................
Kiralanan konutun ve demirbaş
eşyanın Şimdiki durumu :.......................................
Yukarıda yer ve numarası yazılı konutun ilgili hanelerinde ki durumuyla teslim alındığını gösterir tutanaktır.
Milli Emlak Müdürlüğü Sorumlusu Konutu geri veren Memur ya da Hizmetli
........................................................ ........................................................
NOT: Konutta herhangi bir eksiklik ya da zarar görüldüğü takdirde bu tutanak imzalandıktan önce (EK-2) nin ikinci maddesinde yazılı (3) bilirkişi getirilerek noksan ve zararların para olarak tutarları bir tutanakla tespit ettirilir ve o maddeye göre işlem yapılır.
Bookmarks