PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 OKS 1.Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu.

suleyman10
24-Jul-2008, 18:28
İşte OKS yerleştirme sonuçlarıBu yıl son kez yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ilk yerleştirme sonuçları açıklandı.

OKS YERLEŞTİRME SONUCUNUZ İÇİN TIKLAYIN (Only the registered members can see the link)

OKS'de baraj puanını aşarak tercih yapan 601 bin 471 adaydan 237 bin 376'sı asıl olarak yerleşmeye hak kazandı.

Adaylardan 33 bin 194'ü de bazı meslek liseleri için gerçekleştirilecek mülakata girmeye hak kazandı.

Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıtlarını 28 Temmuz-4 Ağustos 2008 tarihleri arasında yaptırabilecekler.

5 Ağustosta boş kontenjanlar ilan edilecek ve 6-10 Ağustos arasında 2. yerleştirme için başvuru alınacak ve 15 Ağustosta 2. yerleştirme sonuçları ilan edilecek. 2. yerleştirme kayıtları 16-22 Ağustos arasında yapılacak ve 23 Ağustosta boş kontenjanlar açıklanacak. 24-25 Ağustosta ''tercihte yükselme'' için başvuru alınacak ve 1 Eylülde sonuçlar duyurulacak. 2-4 Eylül arasında da tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.

Adaylar bir defa olmak kaydıyla 20 tercihte bulundukları ve ikinci kez tercih işlemi yapılmayacağı için, ikinci yerleştirme ve tercihte yükselme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak.

SAMANYOLUHABER.COM (Only the registered members can see the link)

ayaklıkütüphane
24-Jul-2008, 19:40
çok teşekkür ederiz..

adanalı
24-Jul-2008, 20:34
yarın diyorlardı kuzenime baktım teşekkürler artık sürprizimi alırım gidip sayenizde.......:D

ayaklıkütüphane
25-Jul-2008, 10:44
BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLERİN TAMAMI OKULA YERLEŞTİRİLDİ

OKS şampiyonlarının kazandığı okullar
OKS sonuçlarına göre sınavda birinci olan öğrencilerin tamamı okula yerleştirildi. İşte liste...

Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı(OKS) sonuçlarına göre sınavda birinci olan öğrencilerin tamamı okula yerleştirilirken, 32'si Galatasaray Lisesi'ni kazandı.

OKS sonuçlarına göre 97 öğrenci Türkçe-Matematik (TM) ve Matematik-Fen (MT) puan türlerinde 100 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak sınavda Türkiye birincisi olmuşlardı.

Birincilerin 32'si Galatasaray Lisesi'ni tercih ederken bu okulu 18 okul birincisi tercihiyle Ankara Fen Lisesi izledi.

Okul birincilerinin kazandıkları okullar şöyle:

Özgür Karabayır-Ankara Fen Lisesi,
Enes Suyabatmaz-Özel Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesi,
Bora Usanmaz-Refik Aşkın Fen Lisesi,
Sema Nur Mutlu-Özel Güventaş Fen Lisesi,
Sarp Kürüm-Galatasaray Lisesi,
Yusuf İlker Yaman-Özel Fatih Fen Lisesi,
Baran Tabur-Ankara Fen Lisesi,
Engin Kara-Galatasaray Lisesi,
Erman Azdemir-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Berk Özbakır-Galatasaray Lisesi,
İsmail Yazıcı-Özel Samanyolu Fen Lisesi,
Kerim Bahadır Şeker-Galatasaray Lisesi,
Semih Berk Öncel-İstanbul Lisesi,
Gizem Taş-Galatasaray Lisesi,
Melike Dertli-Galatasaray Lisesi,
Furkan Özcan-Galatasaray Lisesi,
Ali Barış Kaba-Galatasaray Lisesi,
Hasan Berkay Çelik-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Can Ayvaz-Galatasaray Lisesi,
Fatma Didem Kesler-Konya Meram Fen Lisesi,
Nezaket Ezgi Güven-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Erdem Zuhal-İstanbul Atatürk Fen Lisesi,
Mehmet Yıldız-İstanbul Lisesi,
Esmanur Fil-Özel Fatih Fen Lisesi,
Ebru Özdemir-Özel Fatih Fen Lisesi,
Çağatay Akkoyun-Galatasaray Lisesi,
Çağrı Demirel-Kırıkkale Fen Lisesi,
Burak Ceyhun Karaca-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Elifnur Erdem-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Andaç Demir-Galatasaray Lisesi,
Sinem Gündoğdu-İstanbul Atatürk Fen Lisesi,
Mukaddes Damla-Ankara Fen Lisesi,
Bekir Batuhan Çelebi-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Gökçe Canhilal-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Asel Öztürk-Galatasaray Lisesi,
Muhammed Yusuf Durmuş-Özel Sunguroğlu Fen Lisesi,
Gözde Berkil-Galatasaray Lisesi,
Zeynep Rana Demir-Galatasaray Lisesi,
Gülce Küreli-Ankara Fen Lisesi,
Kutay Onaylı-Galatasaray Lisesi,
Mustafa Düremez-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Metehan Çekiç-Özel Zafer Fen Lisesi,
Emine Büşra Çevik-Ankara Fen Lisesi,
Mert Can Aslanoğlu-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Şule İdacı-Özel Sakarya Işık Fen Lisesi,
Mehlika Beste Yücedağ-Galatasaray Lisesi,
Erhan Çağırıcı-Aydın Fen Lisesi,
Setenay Gel-Ankara Fen Lisesi,
Betül Seda Güzelhan-Ankara Fen Lisesi,
İbrahim Engin Hakvar-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Yasemin Gümüş-Galatasaray Lisesi,
Fatma Nur Murat-Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Fen Lisesi,
Ezgi Gökçe-Ankara Fen Lisesi,
Halit Anıl Eray-Ankara Fen Lisesi,
İpek Dursun-Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi,
Ali Emre Coşkun-Galatasaray Lisesi,
Özge Büşra Arar-Ankara Fen Lisesi,
Leyla Elmas-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Osman Aydın-Ankara Fen Lisesi,
Pınar Aydın-İzmir Fen Lisesi,
Burhan Işık-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Irmak Kepenek-Galatasaray Lisesi,
Hacer Dinler-Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Fen Lisesi,
Onur Melih Gedik-Muğla 75. Fen Lisesi,
Ayca Ceren Coşgunoğlu-Galatasaray Lisesi,
Bayram Kurt-İzmir Fen Lisesi,
Enes Furkan Kurt-Ankara Fen Lisesi,
Ahmet Gülek-Galatasaray Lisesi,
Hüseyin Çubuk-Galatasaray Lisesi,
Zarife Nurbanu Mendi-Ankara Fen Lisesi,
Hamit Doruk Aktan-Ankara Fen Lisesi,
Ozan Pastacıgil-Galatasaray Lisesi,
Çağatay Geçko-Galatasaray Lisesi,
Alpertunga Ertin-İstanbul Lisesi,
Tunahan Aytaş-Galatasaray Lisesi,
Hayrunnisa Pektaş-Özel Güventaş Fen Lisesi,
Güliz Kıvançlı-İzmir Fen Lisesi,
Mustafa Kesim-Galatasaray Lisesi,
Oğuzhan Özer-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Mehmet Asım Gümüş-İstanbul Lisesi,
Cem Çelik-Galatasaray Lisesi,
Özlem Zürap-Galatasaray Lisesi,
Aysu Eryaşar-Galatasaray Lisesi,
Mervenur Baraklı-Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Fen Lisesi,
Nevbahar Ece Bulaner-Galatasaray Lisesi,
Fatih İkbal Karaefe-Ankara Fen Lisesi,
Ezgi Uğuz-Galatasaray Lisesi,
Cihat Ögütçü-Özel Yamanlar Fen Lisesi,
Emre Kara-İzmir Fen Lisesi,
Mizgin Aşkın-Ankara Fen Lisesi,
Giray Efe-Ankara Fen Lisesi,
Efe Yasin Akman-Galatasaray Lisesi,
Zehra Uçar-Ankara Fen Lisesi,
Murat Sağın-Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi,
Recep Çelebi-Özel Fatih Fen Lisesi,
Cihat Erbay-Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi.''

Only the registered members can see the link

24.Temmuz.2008 19:42:21

ayaklıkütüphane
25-Jul-2008, 12:09
OKS sonuçları açıklandı, Anadolu ve fen liseleri doldu
25 Temmuz 2008 07:00

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl son kez yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarını açıkladı.

Bakanlık, dün akşam saat 18.00 itibarıyla yerleştirme sonuçlarını 'Only the registered members can see the link' internet adresinden duyurdu. Yerleştirme sonuçlarına göre OKS'de baraj puanını aşarak tercih yapan 601 bin 471 adaydan 237 bin 376'sı asıl olarak bir liseye yerleşmeye hak kazandı. Adaylardan 33 bin 194'ü de bazı meslek liseleri için gerçekleştirilecek mülakata girmeyi hak etti. Fen, sosyal bilimler, Anadolu, öğretmen liseleri, sağlık meslek ve diğer meslek liselerinin kontenjanlarının tamamı doldu. Sadece Anadolu imam hatip liselerinde 29 kontenjan boş kaldı. Özel okullar ise 11 bin 230 kontenjanlarının 6 bin 848'ini doldurabildi. Özel okullardaki 4 bin 382 kontenjan boş kaldı. Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıtlarını 28 Temmuz-4 Ağustos 2008 tarihleri arasında yaptırabilecek. 5 Ağustos'ta boş kontenjanlar ilan edilecek ve 6-10 Ağustos arasında 2. yerleştirme için başvuru alınacak. 15 Ağustos'ta ise 2. yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

Zaman
--------------------------------------------------------------------------------

Birincilerin tercihi Galatasaray
OKS 1. yerleştirme sonuçları açıklandı. 237 bin 376 aday okullara yerleşmeye hak kazandı. 330 bin 901 aday herhangi bir okula yerleşemedi. 97 birinci öğrenciden 32’si Galatasaray Lisesi’ni seçti

OKS 1. yerleştirme sonucuna göre, 237 bin 376 aday okullara yerleşmeye hak kazanırken, tercihte bulunan 330 bin 901 aday herhangi bir okula yerleşemedi. Adaylardan 33 bin 194’ü de bazı meslek liseleri için gerçekleştirilecek mülakata girmeye hak kazandı. OKS sonuçlarına göre sınavda birinci olan 97 öğrenciden 32’si Galatasaray Lisesi’ni tercih etti. Bu okulu 18 ile Ankara Fen Lisesi izledi.

601 bin tercih yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, OKS’de baraj puanını aşan adaylardan 601 bin 471’i tercihte bulundu. Tercih yapan adaylardan 330 bin 901’i herhangi bir okula yerleşemedi.

Anadolu imam hatip liselerinden 29, özel okullardan ise 4 bin 382 kontenjan olmak üzere 4 bin 411 kontenjan boş kaldı.

Okul türlerine göre yerleşen öğrenci sayıları şöyle: Fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri (7 bin 392), Anadolu liseleri (110 bin 170), Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu meslek liseleri (31 bin 916-mülakata girecek 2 bin 628), Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu meslek liseleri (14 bin 773-mülakata girecek 9 bin 554), Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullar (15 bin 120-mülakata girecek-20 bin 580), Anadolu öğretmen liseleri (17 bin 700), Anadolu imam hatip liseleri (18 bin 1), MEB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı sağlık meslek liseleri (15 bin 456-mülakata girecek 432), özel okullar (6 bin 848).

Kayıt 28 Temmuz’da

Tercih yapan adaylar, hangi okullara yerleştiklerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Only the registered members can see the link; internet adresinden öğrenebilecek.

Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıtlarını 28 Temmuz-4 Ağustos 2008 arasında yaptırabilecek. 5 Ağustos’ta boş kontenjanlar ilan edilecek ve 6-10 Ağustos arasında 2. yerleştirme için başvuru alınacak ve 15 Ağustos’ta 2. yerleştirme sonuçları ilan edilecek. 2. yerleştirme kayıtları 16-22 Ağustos arasında yapılacak ve 23 Ağustos’ta boş kontenjanlar açıklanacak.

‘Tercihte yükselme’

24-25 Ağustos’ta “tercihte yükselme” için başvuru alınacak ve 1 Eylül’de sonuçlar duyurulacak. 2-4 Eylül arasında da tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.

Adaylar bir defa olmak kaydıyla 20 tercihte bulundukları ve ikinci kez tercih işlemi yapılmayacağı için, ikinci yerleştirme ve tercihte yükselme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak.

Milliyet
Only the registered members can see the link

marwin
25-Jul-2008, 13:05
dün bakılabiliyordu bugün diye açıklanmış ama puanlar yükselmiş bayağı

ceylin
25-Jul-2008, 14:05
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kızı Büşra Vuslat Çelik, OKS 1. yerleştirmede herhangi bir okula giremedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kızı Büşra Vuslat Çelik, OKS Türkçe-Matematik (TM) puan türünde 364.411, Matematik-Fen puan türünde 349.884 puan almıştı.

Ankara'daki Çankaya Kılıçarslan Lisesi'nde sınava giren Büşra Çelik, sınavdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Ahmet Ulusoy Anadolu Lisesi'nde okumak istediğini söylemişti.

gazateport

ayaklıkütüphane
28-Jul-2008, 20:29
milli eğitim bakanı kızına torpil yapmamış demek ki...

ddeniz
28-Jul-2008, 20:36
milli eğitim bakanı kızına torpil yapmamış demek ki...

merak etme hocam bunu daha 2.yerleştirmesi var...onda da olmasa en iyi okulda okur yine de....

ayaklıkütüphane
02-Aug-2008, 10:42
merak etme hocam bunu daha 2.yerleştirmesi var...onda da olmasa en iyi okulda okur yine de....

bence yapmaz.

FORUM_ADMIN
06-Aug-2008, 03:32
2008 OKS I. Yerleştirme Sonuçlarına Göre Okulların Tavan Taban Puan listeleri

Tablo 1 : Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri (Only the registered members can see the link)
Tablo 2 :Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Anadolu Liseleri (Only the registered members can see the link)
Tablo 3 : Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (Only the registered members can see the link)
Tablo 4 : Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (Only the registered members can see the link)
Tablo 5: Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü (Only the registered members can see the link)
Tablo 6: Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü (Only the registered members can see the link)
Tablo 7 : Din Öğretimim Genel Müdürlüğü (Only the registered members can see the link)
Tablo 8 : Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı (Only the registered members can see the link)
Tablo 9 : Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü (Only the registered members can see the link)