Orijinalini görmek için tıklayınız : Sözleşme yenileme parası...
gokhan3353
13-Dec-2007, 16:01
bu gün mem'den telefon geldi. sözleşmeli personel sözleşme imzaladığı için para verecekmiş ve bu 2007 yılının sözleşmesi olduğu için, yaklaşık 105 ytl. bir de 2008 için bu parayı verecekmişiz.yani her sene sözleşme yenilediğimizde para verecekmişiz. sizin oralara da böyle bi haber geldi mi?
jöntürkçe
13-Dec-2007, 16:19
ben böyle bir durumu ilk sizden öğrendim.daha önce ne para verdim ne de birilerinin verdiğini duydum...
ayaklıkütüphane
13-Dec-2007, 16:27
Ben Böyle Bir şey Işitmedim.
geçen sene sanırım ocak maaşında 100 ytl kesmişlerdi o da damga pulu parasıymış. sözleşmemiz bile parayla !
bu yıl da aynı kesinti olur, merak etmeyim herkese uygulanır.
suleyman10
13-Dec-2007, 17:07
Yok hocam böyle birşey, masraflar tutsa bile böyle bir paranın yasallığı yok diye biliyorum, bizlerden 2 seneden beri böyle bir şey almadılar.
2senedir çalışıyorum ben de böyle bişey duymadım... sözleşme imzalarken neye dayanarak alacaklarki parayı? çok saçma...
BABEGIRL
13-Dec-2007, 18:05
sanıyorum bağış olarak alınıyor bazı okullarda...
gokhan3353
13-Dec-2007, 19:45
bu para alma hususu daha yeni geldi dedi mutemet. anlam veremedim hala. damga pulu mudur masraflar mıdır aldıkları para neden bi bilsem bişey demiyeceğim ama... ilginç ya
serenay
13-Dec-2007, 22:19
arkadaşlar geçen yıl aralık ayı maaşımızın yarısı yatmıştı acaba bu ayda yarısı mı yatacak bilen var mı?
Bağışla ve okulla falan alakalı değil. Milli eğitim yapıyor bunu. Ve imzalarken değil, direk maaşımızdan düşmüşlerdi geçen yıl. Usulü buymuş! dediklerine göre. En iyisi Ankara'yı aramak.
yarın bende meb i arayıp sorucam,gecen yıl olmadı ama... yaa az da değil 105 ytl...
pInarIm
14-Dec-2007, 11:32
bu konuyu duydum.bunun uygulaması da ilden ile değişiyor.geçen yıl kesilmemişti ama bu yıl bakalım ne olacak....
laurona
14-Dec-2007, 13:17
arkadaşlar bide bu ay yarım mmaş alacağız diye söyleniyor duyan yada bilen var mı
her gün yeni birşey çıkarıyorlar
almalarındaki yasallığı göstersinler biz de tamam diyelim değil mi???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
bende para kesıldıgını ılk defa duyuyorum......
geçen yıllarda burada böyle bir uygulama yoktu. ben de ilk defa duydum. resmi değilse sakın vermeyin ne isim altında maaştan kesiliyor? bordronuzu inceleyin
ben bugun sordum ilçe mem e...bize yazı gelmedi haberımız yok...cok da saçma dediler...işallah olmazz...
altınkafes
15-Dec-2007, 13:12
Slmlr para isteme olayı bizdede yok bu işler belli olmaz ama unakıtanın aklına girerse bu parayı bizden alırlar!
:( bende şırnak cizrede çalışıyorum bizdende bu ay 120 ytl civarında damga pulu adı altında para kesildi.
Arkadaşlar şırnak cizrede bütün sözleşmeli öğretmenlerden 110 ytl damga pulu parası kestiler sizde de böyle bir uygulama var mı? Bazı yerlerde de aylık kesiliyormuş doğru mu? Sözleşme metninde bütün masraflar (damga pulu hariç ) kurumca ödenir diye bir madde var ama neden bazı yerlerde almıyorlar bu parayı.İYİ BAYRAMLAR.
erhan3488
21-Dec-2007, 01:05
yok hocam ya one kı adıyaman gerger de ben bole bısey duymadım
FORUM_ADMIN
21-Dec-2007, 01:10
Hocam ana sayfada bi alttaki konu zaten bu niye araştırmadan hemen konu açıyorsunuzki anlamıyorum.. Biraz baksanız zaten en üstteki tartışma konusu bu konu.. Hemde o konuya zaten yazmışsınız bi de..
Konuları birleştirdim aynı konu aynı başlıkta devam ettiği müddetçe sitemize gelip de okuyan diğer arkadaşlara daha çabuk ulaşmış oluyoruz. Lütfen sadece kendinizi değil diğer arkadaşları da düşünün..
Saygılar..
Only the registered members can see the link
slm arkadaşlar. 2008 in sözleşmeleri ne zaman imzalanacak habewri olan war mı yardım acilllllllllllllllllllllllllll
a f i L i
28-Dec-2007, 11:54
sözleşmeler ocak ayının ilk haftasında imzalatılacak hocam...
buarada imzalama parası da mutemetlerin bayram harçlığı istemesi gibi bişey... yasal bi dayanağı yok.. istediklerinde vermeyin derim ama burası Türkye ya işte vermezsende uğraşırlar.. ama yine de vermeyin derim....
öğretmenimsi
28-Dec-2007, 15:49
evet geçen yıl hatırlıyorum yine 105ytl almışlardı.damga pulu adı altında.açıkcası ozamanlar araştırmadan sesimizi çıkarmadan verdik.ama bu yıl da isterlerse resmi yazı isterim.bu ne ya zaten her yıl sözleşmenin imzalanması saçma ki...
sözleşmeliögrt
28-Dec-2007, 16:54
valla ben ıkı yıldır para vermıyorum bu ucuncu sozlesmem oldu.2008 i daha imzalamadım ama para istemezler herhalde.....
akagunduz67
28-Dec-2007, 19:44
mrb arkadaşlar.benım calıştıgım yerdede sözleşme yenılerken damga pulu vergısı adı altında para alıyorlar ve her yıl aldılar. bakanlıgın acıklamasına göre sözleşmemiz otomatık yenılenmesı gerekıyor ve para falan vermememız gerekıyor.bunu nasıl kanıtlamam gekıyor mem'e soylermısınız.cogu ilde boyle bır sey alınmıyor.belge falan bısey var mı resmı yazı olarak mem! sunabılecegım .yardımcı olursanız sevinirim.
slm arkadaşlar. 2008 in sözleşmeleri ne zaman imzalanacak habewri olan war mı yardım acilllllllllllllllllllllllllll
hocam gecen yıl 31 aralık ta imzalamıstık...çünkü 31 aralıkta bitiyor sözleşmemiz,bu yıl da pazartesı imzalarız heralde...ayrıca gecen yıl bizden para almadılar,bu yıl için bi haber yok,pazartesi onu da öğreniriz...
hazal ak
29-Dec-2007, 11:50
inş mzalarız da şu damga pulu parası da neyin nesi anlamadım geçen yıl böyle bir şey yoktu????????????
BesyoHaber
29-Dec-2007, 13:02
ne dogruki bu dogru olsun yazıklar olsun rezil ettiler ögretmenlik meslegini
az önce ilçe mem i aradım,daha bizimle ilgili yazı gelemediğini,görevimize devam etmemizi söylediler...:Sbugun sözleşmemiz bitiyor ama bizimle ilgili yazı gelmiyor,bakanlıgımız çok güzel çalışıyor sagolsunlar....:(
sözleşmeliögrt
31-Dec-2007, 18:14
Biz Bugun Imzaladik Arkadaslar Mem'e Giderek Her Sene Oldugu Gibi Imzaladik Ciktik.hicbir Para Talep Edilmedi Yani.bu Ucuncu Imzalamam Hic Para Odemedim.balikesir Erdekteyim Bu Arada Para Alinmiyor.
hayırlı olsun hocamm...bizimkilere daha yazı gelmemiş:(imzalayamadıkk....
gokhan3353
31-Dec-2007, 20:42
hocam imzalayıp imzalamamanız önemli değil. biz sözleşmeleri formalite icabı yapıyoruz. geçen sene şubatın sonuna doğru imzaladık biz burda. o kadar sıkma canını
xxyonca
31-Dec-2007, 22:15
peki ne zaman imzalicaz bu seneninkini
erhan3488
31-Dec-2007, 22:32
carsamba gıt ımzala hocam ıstersen sonra ımzala farketmez ben ayın 18ınde toplantı var toplantıya gıttıgımde ımzalıyacagım onun dısında kım gıtcek ımza ıcın 70 km :)
samsun55
14-Jan-2008, 17:51
merhaba arkadaşlar ben de bugün sözleşme imzaladım ve damga pulu parası diye 108 ytl aldılar.Acaba bu parayı herkes veriyor mu?
dream16
14-Jan-2008, 22:08
Arkadaşlar bu paranın yasal bir dayanağı olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki Ankara'da bizlerden bu ad altında bir para da alınmadı.
110 ytl ne puluymuş öyle. O parayı alanların alnına yapıştırmak lazım o pulu :))
Uslubum için siz sagıdeğer arkadaşlardan özür dilerim..
Arkadaşlar Bazi Yerlerde Bu Parayi Kesiyolar Deniyor
Bu Parasi Kesilen Adamlar Hakkini Hiç Birimi Arayamiyor Yazik Bize
Ayaklanmamiz Lazim Bu Ne Her Sene Sözleşme Yenile Habire Para Ver
Yuhhh!!!!!!!!!
erhan3488
15-Jan-2008, 01:20
soz. parası yasal arkadslar ımzaladıgınız sozlesmede derkı damga pulu harıc butunmasraflar devlet taraından karsılanır sorun bu degıl sorun nıye bu para bazı yerde alınırken bazı yerde alınmıyor ve alınsada farklılıklar gosterıyor gercı hos bızde alınmıyorda .:) veren arkadaslar adınada uzuluyorum ama baska ne yapcazkı burda yazıp dıle getırmekten baska bakan herkesı ınaandırmıs bı farkyok dıye hatta cogu zmana bıle bız demıyormuyuz aramızda bı fark yok dıye :(
bende geçen sene vermemiştim ama bu sene damga vergisimi ne zıkkımsa onu kesiyorlarmış sadece bizde değil sağlıktaki sözleşmeli personelden de kesmişler
sözleşmeliögrt
15-Jan-2008, 17:41
Valla Arkadaslar Ben Isyan Ettim Ama Naparsam Yapayim Parayi Aliyolar Hatta Bizden Gecen Yil Almamislardi Milli Egitim Solemeyi Unutmus O Seneninkinide Vericeksiniz Dediler 224 Milyon Para Istediler.damga Vergisi Adi Altinda Mal Mudurlugu Aliyo Sozlesme Basina112 Ytl Aliyolar.yazisi Geldi Okula Sizinde Bu Sene Olmasa Seneye Odetirler Merak Etmeyin.dava Acar Yine Alirlar Dediler.
gogo1905
02-Feb-2008, 04:01
hadi 1-2 ytl olsa neyse de 108 ytl yuh artık
kim kime dum duma hesabı
kimden ne koparırlarsa
sözleşmelerimiz de brüt rakam değiştiği için imzalanıyor,formalite yani.....
nesrin16
12-Mar-2008, 12:36
mrb arkadaşlar okula gelen yazı ile bizimde haberimiz oldu 123 ytl mal müdürlüğüne yatırdık,sanırım dava açılmış inş.bu dava sonucunda geri alırız haksız yere aldıkları paramızı....
bu damga vergisi sözleşmede yazıyor zaten bazı yerler 12 ay maastan kesiyor bazıları sene başı alıyor bazıları iki döneme bölüyor bütün sözleşmelilerde var
jackal19
24-Mar-2008, 21:48
Arkadaşlar sozleşme yenileme adı altında para isteniyor. Bu konu hakkında bir bilgisi olan varmı. bizim burda 111 ytl para isteniyor. bu ay sonuna kadar parayı yatırmanız gerekiyor dediler. bazı arkadaşlar parayı yatırdı.Sizin çalıştığınız yerlerde bu para istendimi cevap yazarsanız sevinirim...
bursada herhangi bir para istenmedi bizden şimdiye kadar.
mrb hocam bu para bizdende istendi.sözleşme imzalarken 10 ytl istendi muhasebeye yatırdık bir kaç gün sonrada tel.aradılar eksik para istemişler 101 ytl daha yatırmamızı söylediler biz bazı arkadaşlar hemen yatırmadık çok kişi yatırmış önce araştırdık başka şehirdeki arkadaşlarla görüştük aradıgımız hiçbir şehirde değil 111 ytl 10 ytl bile istememişler.bakanlığı aradık böyle birşey var yatırılması gerekiyor dediler ama illerin idaresine kalmış bunu alıp almamaları bazı iller alıyor bazıları almıyor yani anlayacagınız herkez kafasına göre bir uygulama yapıyor bu adalesizce uygulamanın ceremesini ise yine bizler çekiyoruz.siz yatırmadıysanız okulunuza üst yazı olarak göndermelerini isteyin.
NisAnN__
24-Mar-2008, 22:43
buna anlam veremedim.heryerde farklı uygulama.afyondayım ve kaç kez imzaladık bilmiyorum ama böyle bir para talep edilmedi hiç bizden.garip...
ooooo bizimkini çoktan kestiler maaştan...
sınıfcılar
11-Jul-2008, 02:28
arkadaşlar erzurum horasan ilçesinde çalışıyorum ve bizden aldılar zaten imzaladığımız sözleşmede de yazıyor 105 milyon aldılar bizden
ERHAN KAYA
22-Dec-2008, 17:37
Valla arkadaşlar ben de iki senedir bir kesinti görmedim ama bugun gittiğimde damga vergisi adi altinda 196 ytl para yatirmamiz gerektiğini söylediler.ha bi de gecen yil da yatirmamisiz onu da yatiracakmisiz.vay bee sözleşmeli öğretmenden kes kesebildiğin kadar.
Valla arkadaşlar ben de iki senedir bir kesinti görmedim ama bugun gittiğimde damga vergisi adi altinda 196 ytl para yatirmamiz gerektiğini söylediler.ha bi de gecen yil da yatirmamisiz onu da yatiracakmisiz.vay bee sözleşmeli öğretmenden kes kesebildiğin kadar.
diğer konuda sorunuzun cevabınızı verdim.sözleşmenizde damga vergisi yazıyor sözleşmenizi incelerseniz bu paranın sözleşme den kaynaklanan bir para olduğunu görürüsünüz.
bizde bu gün yatırdık bizdende 135 aldılar merkaezdeki arkadaşlardanda 145 almışlar rakamlardaki değişim benim kafamı karıştırdı doğrusu heryerde alınan bir para madem niye aynı rakamklar değil.
sözleşmeliler üzerinden yapılan bu keyfi uygulamalar canımıza yetti artık....
zdemirkan1967
22-Dec-2008, 22:33
geçen sene ben 116 ytl yatırdım damga vergisi diye aydın
hhulyya
22-Dec-2008, 23:40
geçen sene bizde afyon dinarda ocağın sonuna doğru imzaladık.okula da haber filan gelmedi.arkadaşlardan haber aldık.ilçeyi aradık gelinde imzalayın dedi.biz aramasak nasıl olacakdı bilmiyorum.biz damga pulu vermedik.ama sözleşmede yer alıyor.duymlara göre geçen senede bazı yerler almış.çoğu uygulamada olduğu gibi bu uygulamada da iller arası hatta il içinde ilçeler arası farklı uygulamalar var.aralık ayı maaşı da öyle oldu.il içinde bile farklı uygulamalar duyduk.
bu sene hakkında elimizde henüz bilgi yok.umarım 2 senelil almalar damga pulunu.hatta umarım hiç almasalar daha iyi olur tabi.
yok hocam öyle bir şey ben bugün yeniledim sadece fotokopiler için 2 ytl verdim.
mcoskun
23-Dec-2008, 16:45
yok hocam öyle bir şey ben bugün yeniledim sadece fotokopiler için 2 ytl verdim.
hocam ben de mardindeyim hala imzalamadım ama müdür bey bana dün 2 ocakta imzalanacağını söyledi,?? o zaman ben de gideyim yarın imzalayayım
hocam ben de mardindeyim hala imzalamadım ama müdür bey bana dün 2 ocakta imzalanacağını söyledi,?? o zaman ben de gideyim yarın imzalayayım
hocam bence cagrılmadan gitmeyin,boşuna sinirinizi bozmayın,ayrıca acele etmenize de gerek yok,2 ocak dedilerse 2 ocaktır.
geçen sene bizde afyon dinarda ocağın sonuna doğru imzaladık.okula da haber filan gelmedi.arkadaşlardan haber aldık.ilçeyi aradık gelinde imzalayın dedi.biz aramasak nasıl olacakdı bilmiyorum.biz damga pulu vermedik.ama sözleşmede yer alıyor.duymlara göre geçen senede bazı yerler almış.çoğu uygulamada olduğu gibi bu uygulamada da iller arası hatta il içinde ilçeler arası farklı uygulamalar var.aralık ayı maaşı da öyle oldu.il içinde bile farklı uygulamalar duyduk.
bu sene hakkında elimizde henüz bilgi yok.umarım 2 senelil almalar damga pulunu.hatta umarım hiç almasalar daha iyi olur tabi.
evet afyon'da 2 yıldır para almadan sözleşmemiz yenileniyor.yarın gidince soracağim bakalım,bu yıl var mı?
ERHAN KAYA
23-Dec-2008, 18:13
yakında sizden de alırlar hocam faiziyle.bizden de almıyolar sanıyorduk iki yılı birden istediler.
yakında sizden de alırlar hocam faiziyle.bizden de almıyolar sanıyorduk iki yılı birden istediler.
yok hocam ben bunu mutemetime sormustum geçen yıl,almıcaz dediler.Sağolsun mutemetimiz çok iyi,herseyi söylüyor:pbakalım yarın ne dicek?
biz simdiden imzaladık sözleşmeyi ve her sene 100 küsür ödedik damga pulu vergsiymiş sözleşmede damga pulu masrafı hariç yazıyor yani o parayı biz ödüyoruz yani herseyi bize yüklüyorlar hani eşitiz diyorlar ya ben görmedim haklar açısından eşitliği
zehrareci
24-Dec-2008, 23:00
evet böyle uygulama var bizden geçen yıllarınkinide aldılar bu yılda vereceğiz
speksoy
24-Dec-2008, 23:23
geçen sene 114 ytl ödedik...bakalım bu sene daha ses çıkmadı....
xxhayatxx
25-Dec-2008, 10:26
Evet arkadaşlar benim olduğum yerde de istediler ve ben verdim geçen sene fakat benim gibi sözleşmeli olan bazi arkadaşlar vermemiş.onlardan almamişlar bende duyunca çok şaşirdim. Be sene isterlerse ben de vermicem. En azindan ilk önce geçen sene almamiş olduklarini alsinlar.galiba bu uygulama maliyeden maliyeye değişiyo bu sene ses çikmadi bakalim.
ayca_unal
30-Dec-2008, 10:33
arkadaşlar ben istanbul eyüp te çalışıyorum dün sözleşme yeniledim fakat para almadılar ve bu benim üçüncü sözleşme imzalamam daha öncesinde de istemediler ve kesinti olmadı
mehmetgorkem
31-Dec-2008, 00:42
ben manisanın ilçesisinde görev yapıyorum bizden iki yıldır damga pulu parası alıyolar.geçen sene yanlış hatırlamıyosam 120-140 civarı para istediler.parayı maaşdan kesmiyolar elinle gidip veriyosun kuzu kuzu..vermessen maasının yapılamıyacağını söylüyolar.meb parayı biz istemiyoruz mal müdürlüğü istiyor diyor.ellerinde de onunla ilgili bir yazı vardı. sendikalara soyledik ama bi sonuç çıkmadı malesef...
matçı-35
31-Dec-2008, 15:10
bende biraz önce imzaladım...para falan almadılar..bu üçüncü sözleşmem..kesintide olmadıı
fulya74
31-Dec-2008, 15:45
ya merak ettim bu ödediğiniz para karşılığında size makbuz falan veriyorlar mı?bizden hiç almadılar o yüzden soruyorum.
allforen
01-Jan-2009, 16:29
üçüncü yılımarkadaşlar bende hiç para felan vermedim ama arkadaş istanbulda çalışıyo o 100 lira veriyormuş her imzada ne yazıkki
pazartesi günü sozleşmemizi imzaladık..para ıstemedıler...2005 ten berı cok kez ımzaladım ve hıc para vermedım,maastanda kesılmedı arkadaşlar
tubaecem
01-Jan-2009, 21:13
biz hala imzalamadık.. bakalım ne diyecekler bize
pokahontas
01-Jan-2009, 21:51
bende 2008 şubatında (okula yazı geldi sözleşmeliler pul parası yatıracak diye)122 ytl yatıdım makbuz karşılığında tabii.önceki dönem ise böyle birşey olmamıştı.(2007 ocak).bu yılkini henüz imzalamadım.yine farklı farklı uygulamalar tanrım olamaz!!!
öz_eriman
01-Jan-2009, 22:13
Arkadaşlar ne isim altında aldıklarını bilmiyorum;ama maliyenin isteğiyle para alıyorlar.Tabi kafalarına göre alamazlar.Yıllık maaşın binde 7,5'ine kadar alabiliyorlar.Şu da var ki isterlerse almayabiliyorlar da.Ben Bursa Osmangazide çalışıyorum.Şuana kadar benden para almadılar hatta kesmediler de.Ama aynı ilin farklı ilçesinde çalışan arkadaşımdan geçen sene 120 ytl aldılar.İsterlerse onlar için kılıf çok,yeter ki istesinler.
Daha önceki mesajlarda da yazdık.Alınan para damga vergisidir.binde 7 oranında damga vergisi sözleşme imzalayan taraftan alınır.Bazı iller maaştan kesiyor bir seferde ya da aylara bölüp bazzı iller ise peşin olarak mal müdürlüğüne yatırılıp dekontu istiyor.
Evet Sn.Umuro hocam haklı......bizden de peşi istiyorlar,keşke biz de taksitli versek....
sinheight
02-Jan-2009, 15:44
evet arkadaslar2 ocak tarihi itibari ile erzincanda sozlesmelerimizi imzaladik 121.40 lira bayildik gecmis olsun
ne icin diye sordum:
size gecirdik diyemedi de damga vergisi dedi mutamet
eee saglik olsun bizimde size kesecegimiz bir vergi turu bulunur heralde burasi turkiye
emren306
02-Jan-2009, 15:49
bizden şubat maaşında keseceklermiş....zaten sözleşme metninnin en son sayfasında yazıyor...bu paranın alınması gerektiği.....alınmayan yerler de kanunen suç işlemiş oluyorlarmış....şube müdürüne sormuştum....bu konuyu....sözleşme metninde alınacak diye yazıyor ve alınmıyorsa...kanunen suçtur demişti....
bende bugün gittim 122 tl istediler.neden diye sorduğumda kimse cevap vermiyor birde kızıyorlar. bende sinirlendim para istiyorsanız nedenini bilmeye hakkım var dedim. bu sefer yazıyı gösterdiler umuro hocamın dediği gibi binde 7.5 oranında alıyorlarmış geçen senelerde böyle bir para istememişlerdi. pazartesiye kaldı benim sözleşme. kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar başka bşirşey diyemiyorum
bende bugün gittim 122 tl istediler.neden diye sorduğumda kimse cevap vermiyor birde kızıyorlar. bende sinirlendim para istiyorsanız nedenini bilmeye hakkım var dedim. bu sefer yazıyı gösterdiler umuro hocamın dediği gibi binde 7.5 oranında alıyorlarmış geçen senelerde böyle bir para istememişlerdi. pazartesiye kaldı benim sözleşme. kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar başka bşirşey diyemiyorum
evet Konya almamıştı geçen yıl...bende pazartesi gidicem paramı çekiyim bari sıfırladım bu ay ocak 15 de gelmiyo ya...
bugün bende sözleşmemi imzaladım damga vergisi almadılar.ancak sözleşmede damga vergisi alınır yazıyordu.
gümüşhanem
02-Jan-2009, 19:36
merhah arkadaşlar....bizdende isteniyor.... bi kaç ili aradım oradaki arkadaşlardan alınmıyormuş......bu kadar da ayrımcılık olmaz ki................ yeter artık
bazı yerde alınıyor bazısında alınmıyor nasıl iş anlamadım. mecbur sözleşme imzalanacak diye vereceğimizi biliyorlar. yalnız bugün gittiğimde para istediklerinde kimse neden bu parayı yatırıyoruz diye sormadı.herkes ya biliyordu ya da nedenini sormaya korkuyordu. zaten ben niye veriyoruz diye sorunca bana epeyce bir ters davrandılar.
ogretmenlerkulubu.com
02-Jan-2009, 22:14
hayır ben erzurumdayım çarşamba günü yeniledim imzaladaım geldim para falan yok vermedim arkdaşım sen bir araştır akime yaz mebe yaz
siz şanslısınız biz daha sözleşmeleri bile imzalamadık nezaman olacağıda belli değil ama geçen sene imzaladığımızda hem maaştan hemde ek dersten kesinti yaptılar bu yıl yine aynı olur
bazı yerde alınıyor bazısında alınmıyor nasıl iş anlamadım. mecbur sözleşme imzalanacak diye vereceğimizi biliyorlar. yalnız bugün gittiğimde para istediklerinde kimse neden bu parayı yatırıyoruz diye sormadı.herkes ya biliyordu ya da nedenini sormaya korkuyordu. zaten ben niye veriyoruz diye sorunca bana epeyce bir ters davrandılar.
hocam daha öncede yazdım sözleşmenizde damga vergisi hariç yazıyor.bu sebeple damga vegisi sizden alınıyor.alınan para damga vergisi tahminim 120-125 ytl arası bir para istenilecek bizden bu parada zamlara göre hesaplanan bir para
mckakuro
03-Jan-2009, 13:49
Sonuçta herkesden bir şekilde alınacak olan bir para maalesef. Kese kese maaşımızı da erittiler...
yecoskunsu
03-Jan-2009, 15:21
ben erzurum köprüköy de görev yapıyorum,bizdende aynı para istendi
şükrann
03-Jan-2009, 22:35
arkadaşlar 2 senedir sözleşmeli çalışıyorum ilk sene 80 ikinci sene 120 ytl ödedik damga parasıymış bu senede 140 tl dediler ama henüz imzalamadık
sadrainman
04-Jan-2009, 01:31
acaba bunun yasal dayanağını araştıran yada sendikasya soranlar vr mı ne yapabilrz böyle bi durmda nasıl hakkımzı savunabilrz hiç para almayan iller varken nasıl bazı şler bu kadar yüksek bi cret alırlar
birde maraş ta böyle bişey yaşayan var mı aranzıda arkadaşlr:cool:
acaba bunun yasal dayanağını araştıran yada sendikasya soranlar vr mı ne yapabilrz böyle bi durmda nasıl hakkımzı savunabilrz hiç para almayan iller varken nasıl bazı şler bu kadar yüksek bi cret alırlar
birde maraş ta böyle bişey yaşayan var mı aranzıda arkadaşlr:cool:
hocam sözleşmenizde bütün kesintiler devlet karşılar diyor ama parantez içinde DAMGA VERGİSİ HARİÇ yazıyor bizden alınan o yasal dayanağı var.
sadrainman
04-Jan-2009, 01:48
öncelikle cvp için teşekkürler
yalnız anlamadığım şu husus var bu masraf diğer illerde neden s.öğretmenden karşılanmıyorda bazılarında karşılanıyor acaba cebe atılack paranın yasal dayanağını mı bu?bir sendikaya gitsem yardım istesem bişey yapamazlar mı yasal dayanağı var diye.emsal olan iller var almayan çünkü
öncelikle cvp için teşekkürler
yalnız anlamadığım şu husus var bu masraf diğer illerde neden s.öğretmenden karşılanmıyorda bazılarında karşılanıyor acaba cebe atılack paranın yasal dayanağını mı bu?bir sendikaya gitsem yardım istesem bişey yapamazlar mı yasal dayanağı var diye.emsal olan iller var almayan çünkü
diğer illerin almaması konusunda şunu söyleyebilirim bazı iller 12 aya bölüp maaştan kesiyorlar bazıları ilk ay maatan kesiyor bunu daa bilin ama diğer hangi iller almadığını derken hiç kesinti yapmadan almadığını belirlerseniz o il niçin almıyormuş öğreniriz o zaman bizim illerimizin de hata yapıp yapmadığı konusunda fikir sahibi oluruz
sadrainman
04-Jan-2009, 02:04
hocam işte bunun için elimden geldiği kadar görev yapan arkadaşlarımla irtibat halindeyim misal dün anlaşma imzlayan arkadaşım bizden hiç bir şekilde para talep edilmedi dedi(sakarya-pamukovada)
volkan266
04-Jan-2009, 10:19
bu parayı bizde de alıyorlar sözlesme metninde var masrafları imzalayan öder gibi bir ifade gecen yıl ben meb i aradım yetkili var dedi ama sizlerinde soyledigi gibi her yerde boyle bir uygulama yok ne diyelim olmayan yer sanslı demektir..
konyasözleşmeli
04-Jan-2009, 13:26
Bazı arkadaşlardan söke söke alıyolarmış vallaha çok ayıp 2.senem benden almadılar ver deselerde vermem işten mi atacaklar sanki korkutuyolar siz arkadaşlar işten atarız bahanesine vermeyin.Gidin dava açın alın o parayı söke söke hem de.Bakın ben uğraştım banka promosyonunu söke söke aldım uğraşmasak vermeyeecekelr.Uyumayın hakkınızı arayın....başarılare herkese
sadrainman
04-Jan-2009, 13:40
Bazı arkadaşlardan söke söke alıyolarmış vallaha çok ayıp 2.senem benden almadılar ver deselerde vermem işten mi atacaklar sanki korkutuyolar siz arkadaşlar işten atarız bahanesine vermeyin.Gidin dava açın alın o parayı söke söke hem de.Bakın ben uğraştım banka promosyonunu söke söke aldım uğraşmasak vermeyeecekelr.Uyumayın hakkınızı arayın....başarılare herkese
hocam alınmayan yerin neresi olduğunu belirtirseniz hakkımızı ararken bu illerin neden almadığını sorarız en azından
hocam bodronuzu gördünüz mü .......
bodronuzda damga vergisi kesintisi var mı.......
sizden ne kadar kesinti yapıldığını biliyormusunuz.
bodronuzu bir inceleyip kesintileri yazarmısınız.........
turkolog_28
04-Jan-2009, 17:38
arkadaslar ben 115.80 tl verdım gıresun espıye ilçe milli eğitim burdakı butun sözleşmelılerden aldılar
mamoste63
04-Jan-2009, 20:29
2 senedir bizdende almadilar ama işlerimizi yapan sigortaci toplu şekilde kesileceğini söledi buay.
bizim komşu ilçede çalışan arkadaşlarla konuşuyoruz onlardan da bugüne kadar hiç alınmamış.
biz de geçen sene yatırmıştık. bu sene yine yatıracağız ama daha sözleşmeyi yenilemediğimiz için ne kadar yatıracağız onu bilemiyorum.
ali_izmir
05-Jan-2009, 18:07
05.01.2009 da sözleşmeyi imzaladık...Brüt 1,348.87 dir..Sadece imza attık..Herhangi bir para istenmedi... (İZMİR)
bizde bugün imzaladık sözleşmeyi.para istemediler.ama maaştan kesiliyor olabilir.bordroya bakmak gerek.bu arada biz e bordrodan faydalanamıyoruz değil mi?
bizde bugün imzaladık sözleşmeyi.para istemediler.ama maaştan kesiliyor olabilir.bordroya bakmak gerek.bu arada biz e bordrodan faydalanamıyoruz değil mi?
Arkadaşlar.......
Sözleşme yenileme parası ödemeyenler lütfen bodrolarındaki kesintileri yazarmısınız ?
Bir de para ödeyenler ne kadar ödediklerini yazarsalar farklılık olup olmadığını öğrenmiş oluruz....
bilgidolu
05-Jan-2009, 22:26
Aydın'da görev yapıyorum.sözleşmeyi imzaladım.bu senede önceki senelerde hiç vermedik böyle bir parayı.herhangi bir kesinti de olmadı.Bu parayı alan memler şu maddeye dayandırarak alıyor.sözlemenin 15. maddesi:Sözleşme düzenlenmesinin gerektirdiği her türlü giderler (damga vergisi hariç) kurumca karşılanır.madde aynen böyle.Geçen yıl çorumda arkadaştan istediler.Direndi vermedi.hiç kimse de bir şey yapamadı.Bu yılda bitlisde çalışan arkadaşlardan 124tl istemişler.yine bölgesel farklılıklar..mademki böyle bir para alınacak var yönetmelikde kanunda miktar değişiyor kimi alıyor almıyor.resmiyse yazılı olarak istesinler o zaman benden herkes versin.saçmalık..
duyar82
05-Jan-2009, 22:41
arkadaşlar ben istanbul bahçelievlerde daha imzalamadım.bugün mutenet geldi,imzalamay gidin dedi.mem i aradık gelmeyin katsayı belli değil dediler belli olunca biz haber vercez dediler.parayı da yatırmak zorundaymışız yoksa maaşımız yatmazmış.en kolay ve en etkili tehdibayılıyorlar bu yöntemi kullanmaya
konya kadınhanı bugün imzaladım...
122 TL
elifvargelen
05-Jan-2009, 23:43
Biz hala imzalamadık.. :(:(
emrah61
05-Jan-2009, 23:56
bende bugun imzaladım 122 ytl vergi yatırdım gumushane/merkez gecen yıl alınmadıgını söyleyınce ise danıstaya takılıp öğrenilirse geri alaınacagını söyledıler:mad:
zeeynep
05-Jan-2009, 23:59
imzalamadık..
okula yazı falan mı geliyor gelsin ilçe mem'e imzalasın diye?
sadrainman
06-Jan-2009, 00:02
K.maraş merkez bugün imzaladım sözleşmemin bi r nüshasıyla muhasebeye uğramamı sölediler muhasebede sadce kağıdı aldı tmm gidebilrsinz dedi .bende para alınmadı sandım sordum para alıncakm ıdie maaşından 120 ytl kesilecek dedi. yuhhh artık yuhhhhhh tüm iller aralık maaşını tam verirken k.maraş mem yarım verdi üstelik bayram öncesi diye 45 gn önceden verildi.hiç düşünmüyolarmı bu insanlar 650 lirayla ne yaparlar
kadro gelsin buşehirden kaçıp gidecem inşallah nefret ettim maraş memden
bi çok ilde arkadaşlarım tam maaş aldı bize sözleşme bitiyor ayağına yarım verdiler
K.maraş merkez bugün imzaladım sözleşmemin bi r nüshasıyla muhasebeye uğramamı sölediler muhasebede sadce kağıdı aldı tmm gidebilrsinz dedi .bende para alınmadı sandım sordum para alıncakm ıdie maaşından 120 ytl kesilecek dedi. yuhhh artık yuhhhhhh tüm iller aralık maaşını tam verirken k.maraş mem yarım verdi üstelik bayram öncesi diye 45 gn önceden verildi.hiç düşünmüyolarmı bu insanlar 650 lirayla ne yaparlar
kadro gelsin buşehirden kaçıp gidecem inşallah nefret ettim maraş memden
bi çok ilde arkadaşlarım tam maaş aldı bize sözleşme bitiyor ayağına yarım verdiler
aynı durum bizde de var ve biz henüz sözleşme imzalamadık bu sebeple yarım maaşımızı da alamadık imzalayınca yatıracaklar
sadrainman
06-Jan-2009, 00:24
aynı durum bizde de var ve biz henüz sözleşme imzalamadık bu sebeple yarım maaşımızı da alamadık imzalayınca yatıracaklar
hocam üstelik muhasebedeki arkadaş bana ocak 15 inde tam maaş alacaksınz demez mi çıldırdım yani yarım maaş ortadan kayboluyo .15 i gelsin bakalım ozamn anlaşılacak ne olduğu
Rabbim sabır versin ben 4 yıldır alıştım normal geliyor artık 4 okul değişince 3 de ilçe artık alışıyorsun bu olaylara
pokahontas
06-Jan-2009, 11:04
dün sözleşmemi yeniledim 145 ytl yatırdıktan sonra tabii(damga vergisi almadan sözleşmeyi yeniletmiyorlar):confused:
konyasözleşmeli
06-Jan-2009, 11:24
benim bordro yani maaşımdan herhangi bir kesinti olmadı ve parada almadılar karatay-konyadea görev yapıyorum
elifvargelen
06-Jan-2009, 16:14
Arkadaşlar ben de az evvel imzaladım ama elden para almadılar. Geçen yıl da elden verdiğimi hatırlamıyorum. Ama maaşimdan kesilmişti. Benden hiç kesilmiyor diyen arkadaşlar : Lütfen bankamatikten bir hesap özeti alın ve ne kadar kesinti yapıdığını görün.. Bu arada neden her ilde farklı meblalar kesiliyor ben de buna anlam veremiyorum???
duygu61
06-Jan-2009, 16:39
arkadaşlar ben dün imzaladım ve 161 ytl yatırmam gerektğini syldler.ne parası bu ya dedim.devlet mi bana para ödüyor ben mi devlete para ödym belli değil dedim.özlükten memur dediki muhasebeye sorun.ben de srdm pul parası falan dedi.allahım ben eş durumundan eylülde gldm ve zaten 162 ytl ozaman ödedim dedim.ödediyseniz şimdi ödemeyin dediler.var ya arkadaşlar inanın kuzu gibi olsak bizi her yere sürecekler.böyle araştırıp haberleşmesek inanın bizi ezerler.bu sitenin o kadar faydasını grüyrm ki.ilkkez bir siteye üye oldum ve iyi ki olmuşum.tüm yöneticilere teşekkür ederim.
Bu sene damga vergisi daha zamlar netleşmediği için tam olarak belli olmasada 120-127 TÜRK LİRASI arasındadır.
ŞAYET DAHA FAZLA İSTENİRSE LÜTFEN SİTEMİZE EKLEYİN BİLGİMİZ OLSUN.sİZDEN FAZLA KESİNTİ OLUYOR DEMEKTİR.
NisAnN__
06-Jan-2009, 19:40
bizde imzaladık ama para ödemedik...maaştan kesinti yapacaklar..114 tl die biliyorum öyle söylendi..
yekoali
06-Jan-2009, 21:03
arkadaşlar bugün gidip sözleşme imzaladım. herhangi bir ücret talep edilmedi. Bu saçma uygulamaya maruz kalan arkadaşlarım tepkisiz kalmayın. Ya hepimizden alınsın ya da hiçbirimizden...
eskimağdur
06-Jan-2009, 21:51
bizden de hiç sözleşme parası alınmıyor.ne parası olduğunu da merak ediyorum.yaptıkları sadece tarihi değiştirip yeniden imzalatmak....
pokahontas
06-Jan-2009, 22:11
ben 3. yılımı çalışıyorum ilk yıl maaşımdan kesildi 2. yıl 122 ytl yatırdım bu yıl da 145 ytl arkadaşlar damga vergisi olarak geçiyor.sözleşmede yazıyor daha dün imzaladım özellikle baktım " her türlü masraflar (damga vergisi hariç)kurumca karşılanır "yazıyor.yatırmayanların maaşından az az kesiliyordur bence mutemetlerinizle görüşün arkadaşlar
fulya74
07-Jan-2009, 16:51
bende bugün imzaladım. yine para istenmedi. maaştan kesinti olduğunu şimdiye kadar farketmedim. bu ay maaş aldığımda sizlerle karşılaştırırız. kesinti olup olmadığını anlarız.
arkadaşlar ben 2005 ten beri sözleşmeli çalışıyorum.geçen sen dediler ki damga vergisini kaç senedir ödememişsiniz.borcunuz 500 ytl civarı....ve bu parayı yatırmak zorunda kaldık.resmen tehdit ettiler.sözleşmeniz hükümsüz olur ve devlete borçlanırsınız.dahası yeni sözleşmeyide yapamayız.:)))))))))nihayetinde parayı yatırdık.bu senekinide hesaplasınlar yine yatıracaz.130 civarı daha fazlada olabilir.sizlerin duymamış olmasına çok şaşkınım...bence kimseye durumu sorupta borçlu çıkmayın:)))))))))
ben de bugün imzaladım,para istenmedi,3 yıldır hiç para vermedim.
bende bgn imzaladım bizdende para istenmedi ayağıma kadar geldiler okula:Dyğun ısrara dayanamayıp imzayı attım;)
salih52
07-Jan-2009, 20:32
bende vermedim para ama bakalım maaştan kesinti olacak mı??
gerçi ayın 15'i gelmek bilmedi ya neyse .....?
ben pazartesı ımzaladım 120 ytl ıstedıler ayın 15'inde verırsınız dedıler.
horata6783
07-Jan-2009, 20:36
arkadaşlar ben 2005 yılından beri çalışıyorum:size şunu söylemek sitiyorum.zamanında ödenmezse bu para faiziyle alıyorlar deli gibide faizi var haberiniz olsun...
ahmetgazi
07-Jan-2009, 20:37
her ilin mem de farklı uygulama olur mu ben anlamadım bu nasıl iş bu nasıl devlet dairesi .
Bakanlık ne yaptığını ne istediğini bilmiyor....
zeeynep
07-Jan-2009, 20:45
bugün 121 lira para ödedim..
WishmasteTR
07-Jan-2009, 21:31
gecen sene odedım bende bakalım daha sozlesme yenılemeye cagırmadılar cagırınca ısterler herhalde her sene sozlesme yap ve bırde bunun ıcın para wer ne kadar komık bı durum bu :S
pInarIm
07-Jan-2009, 22:50
bende yarın imzalıcam.150 falan olur ama ayın 15 inde verirsiniz dediler.saolsunlar ha bunu düşünebilmşler allahtan:)
arkadaşlar ben daha sözleşme imzalamadım.ücret belli olmadığı için boş sözleşmeye imza atmayız dediler. 2009 maaşımız brüt ne kadar lütfen bilen varsa yazsın.bir de bu ücret neye göre belirleniyor onuda yazarsanız sevinmirim çünkü söyleyince inanmıyorlar birsürü problem yaşıyorum burda.muhasebeden atamaya kadar kimse bişey bilmiyor...ayrıca 1.hizmet bölgesinde çöalışıyorum.zorunlu değil. yani kadroya geçemeyeceklerden biri de benim....:(((
ben en batıda çalışıyorum sözleşmeliyim tercihlerimin hepsi doğu güneydoğuydu fakat olmadı sonra tercih hakkı tanımadan beni buraya atadılart tamamen şans yani.bunu ben seçmedim.bu bir madalya değil bence SEVMİYORUM İSİMLİ kişi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşşş sanırım. orada çalışıyorsun işte kabul et bunu.orda yaşadığın zorlukları başkalarına yükjlenmekle aşamazsın. kabul etmekle aşarsın...
Maaş katsayıları belli olmadığı için sözleşmenizdeki bürüt üçret yazmadılar.Ama bugün itibarıyla açıklandı.sözleşme bürüt ücreti 1348 tl olması lazım.
bu açıklamaya nerden ulaşabilirim acaba?
bu açıklamaya nerden ulaşabilirim acaba?
maaş katsayılarını ekledim siteye
ayycann
08-Jan-2009, 14:27
tek kelimeyle rezalet...
sebahat
08-Jan-2009, 18:59
umuro hocam ben bugün sözleşmemi yeniledim.fakat sözleşmede bürüt 1.297 ücret ödenir yazıyor.bu farklılıklar maaşlardada farklılık yaratır mı?aydınlatırsanız sevinirim.
bugün sözleşme imzaladık.144,740 TL para yatırdık vergi dairesine......
sözleşmelikölelik
08-Jan-2009, 19:51
yuh yaa bugun imzaladık maaştan kesilcek dediler.126.50...ohh neala.zaten ne alıozki zırt pırt abuk bahanelerle kesilio....
sevcoli
08-Jan-2009, 19:55
bana bugün "sözleşme için senden 100 tl alsak yeter" deseler yok valla.battııııııııııııııııııııııımmmmm:(maaştan sonra çağırsalar bari.......
metinex
08-Jan-2009, 21:46
Ek dersimi maaşımı hiçbişeyi alamadım vergi belli olmamış vergiyi bile belli etmediler ne kadar yatacak bilmiyorum maaştan da kesmiyorlar ek derside yatırmıyorlar anlamadım nasıl iş 10 gün oldu daha ne kadar yatıracağımızı belli etmediler yok yaa böyle rezalet öğretmen olduğuma pişman oldum ...
umuro hocam ben bugün sözleşmemi yeniledim.fakat sözleşmede bürüt 1.297 ücret ödenir yazıyor.bu farklılıklar maaşlardada farklılık yaratır mı?aydınlatırsanız sevinirim.
o bürüt ücret geçen seneki ücret bu sene yeni zamla değişecek.
sınıfçıcadı
08-Jan-2009, 21:57
Bugün okula yazı geldi Bursa da 124 TL istiyorlar......
evet aynen bizim okula da gelmiş yazı hiç almamışlardı 2 senedir bu sene 124 ytl imiş:(
sadrainman
08-Jan-2009, 23:39
arkadaşlar bilgisi olan var mı acaba bu para ilk maaştan mı kesilecek yoksa bi kaç aya yaymışlarmıdır.bazı arkadaşlar fark etmemiş paranın kesildiğini acaba buyüzden olabilir mi merak ettim.
Oguz_Kaan
08-Jan-2009, 23:45
evet bursada 15-23 ocak arasında sözleşme imzalayacaz ve 124 ytl para verecez birileri doysun :(
kimyaci06
26-Jan-2009, 22:55
arkadaşlar siverek mem de bizden 140 tl istiyor sözleşme parası için.nedir bunun yasal dayanağı.bilen varsa ltfn yardımcı olsun.vermek zorunda mıyız? soyuyorlar resmen bizi.
cilelikız2524
27-Jan-2009, 00:27
slm arkadaşlar benım farklı bir durumum var.bana memur gec haber verdiği için sözleşmemi 2 ocak ta imzaladım.ekdersim sigortam ve maasım kesıntıye uğradı.sizce ne yapabilirim
slm arkadaşlar benım farklı bir durumum var.bana memur gec haber verdiği için sözleşmemi 2 ocak ta imzaladım.ekdersim sigortam ve maasım kesıntıye uğradı.sizce ne yapabilirim
1 ocakta zaten imzalama şansınız yoktu tatildi.
O sebeple 1 ocaktan başlatmaları gerekiyor bu durumum her ilde böyle
cilelikız2524
27-Jan-2009, 00:44
malesef öyle değil işte.2 ocakta imzaladım ama 5 ocakta baslattılar.nasıl iş anlamadım.sigortam maaşım ekdersim kesildi.
hocam şikayet edin
ile böyle saçma şey olurmu sözleşmeyi ben 11 de imzaladım ama 1 de başlattılar
cilelikız2524
27-Jan-2009, 00:55
ilçe milli eğitim müdürüm birşey yapamazsın dedi ama il mem e gitmeyi düşünüyorum.
ile gidin oda olmassa ankarayı arayın böyle saçma şey kafalarına göre işlem olmaz 1 ocam cumartesiye gelseydi bizde mi 3 ocakta başlayacaktık.haftasonuda olsa sözleşmeyi geçte imzalasanız 1 ocak itibarıyla başlar
cilelikız2524
27-Jan-2009, 01:02
vallahi moralim çok bozuldu. bir de damga vergisi verdim.hepsi üstüste geldi.ama arayacağım hakkımı.yardımcı olduğunuz için tesekkür ederim.
speksoy
27-Jan-2009, 01:08
biz de daha yeni geçen hafta başı imzaladık...121 tl verdidk..ve de sorun çıkarmadılar...başlama tarihinde hiç sorun yok...kafalarına göre iş yapıyorlar bazı yerlerde demek ki...
arkadaşlar ben urfadayım.ayın 20sinde sözleşme yeniledim.bende para alınacak diye duymuştum ama almadılar.ama içimde hala bi şüphe var.bence maaştan fln kesinti yaparlar.devlet ne zaman borçlu kalmış kii???
geçen haftaki müdürler toplantısında bu konu konuşuldu arkadaşlar.bazı yerler bu "pul parası" nı almadı bazıları aldı.mem e göre bu resmen bir "haraç" mış ve biz bu haracı kestik demişler.müdürümün yalancısıyım.üzerine bir bardak soğuk su içeceğiz herhalde.bir de her ilçede farklı alınıyor sanırım.osmangazi 124,00TL aldı.bazı yerlerde 112,121,vs.vs...
arkadaşlar bizdende istediler mal müdürlüğüne yatırmamızı söylediler oralı bile olmadım bakalım altından ne çıkacak umarım yasal faiziyle almazlar
gokhan3353
13-Feb-2009, 20:37
geçen gün imazaladım sözleşmemi geçen seneki gibi imzalama parası istemediler bu sene. hadi hayırlısı bakalım...
adanalı
13-Feb-2009, 22:18
Az önce Adana yüreğir haber sayfasında gördüm ve daha önceki yıllarda bizden böyle bir para istemediler şimdi en geç 20 Şubata kadar sözleşmeli öğretmenler 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu hükümlerine göre taraflar arasında yapılan Hizmet Sözleşmesinin Damga Vergisi tutarı kişi başına 121.39 tl ve Mal Müdürlüğüne yatıracakmış ve alınan makbuz atama bürosuna teslim edilecekmiş..................
sonfuhrer
14-Feb-2009, 04:02
yok daha neler. ben asla böyle bi saçma uygulamaya tabi olmadım. duyum bile almadım. sadece 2006 da sanırım bi top A4 kağıdı istemişlerdi biz de vah vah deyip almıştık.
arkadaşlar ben silopideyim geçen sene bizden para falan istemediler bu sene de istememişlerdi ama okula yazı gelmiş bu hafta 2008 için 120 tl birde ocak 2009 için 10 tl, 18 şubata kadar da ödememiz isteniyor.:mad:
kirazlim
11-Jun-2009, 10:00
bugün okula yazı geldi 121 tl istiyolar ..
bahriserhat
11-Jun-2009, 18:24
Hocam biz Ocak başında sözleşme yenilerken 140 TL ( yanılmıyorsam ) aldılar. Tüm işlemlerimi halledip İlçe Müdürünün yanına onay için gittiğimde yanındaki misafirlerden biri:
- Hocam bir çok yerde sözleşme yenileme için ücret alınmıyor. Siz neden alıyorsunuz?
İlçe Müdürü:
- ( Sert bir ses tonuyla ) Banane. Hiç biri babamın oğlu değil. Ben alıyorum işte...
Bunu diyen insan büyük bir ilçenin Milli Eğitim Müdürü.
Yorum sizlerin...
nasıl ya ben mudure sordum oyle bır sey yok yılda bır kere oluyormus dedı bende hatırlıyorum yazın oldugunu ama...
huayseyin
11-Jun-2009, 20:43
malesef 2008 yıl başında bende böyle bir mebla ödedim istersen ödeme maliyeden makbuzu götürmeriğin sürece sözleşme yapmıyorlardı. her yerde farklı çünkü vana geldim burda öyle birşey yok dediler... Kim kimi nasıl soyup soğana çevirirse bu ülkede..
hocam ben anlamadım tamam 2009 ıcın ocakta yatırmıstık ben oyle hatırlıyorum makbuzla gıdıp yaptık ben agrıdayım bızden nıye alıyorlar ya :(((
kirazlim
12-Jun-2009, 09:47
1348,40 * 12 = 16180,80 %1000 * 7,5 =121.36 tl n.n mal müdürlüğü veznesine sözleşme bedeli olarak yatırılmasını sağlanması, ödemeyenlerin sözleşmelerinin geçersiz sayılacağının bilinmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.
sozan12
12-Jun-2009, 12:33
arkadaşlar bizde de bu durum yoktu. ama 2009 yılı için almaya başladılar.yıllık 126 tl herkesten alacaklar. muhtemelen birçok kişinin haberi yok.
hocam bugun sordum ben ılce mem e ocak ayında yatırmıstık sadece sozlesmeden once yatırlıyor yatırdıgımız ıcın sımdı yatırılmayacakmıs ...
realsnatch
12-Jun-2009, 22:37
Arkadaşlar askerden yeni döndüm ve sözleşmeyi yeniden imzalamak için benden 78 TL damga pulu vergisi mi ne öyle bişey aldılar.
adile_38
13-Jun-2009, 09:01
2007 dan itibaren damga pulu olarak maliyeye sözleşme imzaladığımızda para ödedik,2007,2008 için 240 tl,2009 için ise 122 tl ödedik
33_akdenizli
14-Jun-2009, 23:32
iki senedir sözleşme imzalıyorum. iki senedir bizden sözleşme imzaladığımız için para alıyorlar.
gokhan3353
15-Jun-2009, 15:47
bizden bu sene hem 2008in hem de 2009'un parasını aldılar peşin
mcoskun
15-Jun-2009, 19:24
bizden bu sene hem 2008in hem de 2009'un parasını aldılar peşin
hadi gene iyisiniz hocam :P sizin bu yıl ki sözleşme de garanti...biz hala diken üstündeyiz,ya imzalamazlarsa??? :eek:
gokhan3353
15-Jun-2009, 21:44
hadi gene iyisiniz hocam :P sizin bu yıl ki sözleşme de garanti...biz hala diken üstündeyiz,ya imzalamazlarsa??? :eek:
hiç dert etmeyin hocam seve seve imzalatacaklar..;)
genckayserili
17-Jun-2009, 15:28
hocam bu yıl başında sözleşme imzalarken 124 ytl ödedik her yıl sözleşme imzalanırken bu parayıverecez
ahmetkilic2023
18-Jun-2009, 01:55
bızden hem gecen sene(2007) hem de bu sene (2008) aldılar bu sözleşme yenıleme bedelini..
kirazlim
18-Jun-2009, 18:49
ilçe meme gittim 121.36 tl yatırın mal mud. dedıler gıttık yatırdık ....2009 içindir herhalde..
medetyıldırım
21-Dec-2009, 12:11
arkadaşlar ben diyarbakır eğil ilçesinde çalışıyorum. bu sene sözleşme imzalarken 129 tl para istediler ve ayrıyeten aralık maaşı da 75 tl eksik yatırıldı o da sözleşme imzalayacağımız için kesildiğini söylediler... benim dördüncü senem faha önce böyle bir para yatırma meselesi olmadı... bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa memnun olurum... şimdiden teşekkürler
handeali
21-Dec-2009, 16:32
4 senelik sözleşmeli öğretmenim her sene sözleşme yenilerken bizden bu sözleşme yenileme parasını aldılar.zaten parayı yatırmadan biz de sözleşmeyi imzalatmıyorlar.erzurum-şenkaya
TungsTen
21-Dec-2009, 17:30
kadrodan bi farkı yok
al bakalım kadrolulardan her sene 124 lira ne oluyor...
ArdesenLi
21-Dec-2009, 18:05
bu para alma hususu daha yeni geldi dedi mutemet. anlam veremedim hala. damga pulu mudur masraflar mıdır aldıkları para neden bi bilsem bişey demiyeceğim ama... ilginç ya
nerde çalışıyorsun hocam sen??
qbranar
21-Dec-2009, 19:32
alıyolar hocam sızden alıyolardır da maasınızdan 5 -5 kesıyolarsa farketmıyosunuzudr.devlet bıseyını bırakmaz sızde merak etmeyın.bızden ılk sene 2006da maatan kestıler,ama sonra dırek elden ıstedırler..alıyolar e almaya da devam edecekler..
bedirhan
21-Dec-2009, 20:42
Iğaır'da resmi yazıyla okullara bildirildi.Damga Pulu adı altında 24/12 2009 ile 30/12/2009tarihleri arasında maliyeye 157,50TL yatırılıp o şekilde sözleşme imzanacakmış....
gokhan3353
21-Dec-2009, 20:59
nerde çalışıyorsun hocam sen??
güneysu'da hocam. sen ?
ülkü öğretmen
21-Dec-2009, 22:32
bugün benim okula bi yazı geldi imzaladım.sözleşmeli öğr.prim kesintisi yapılacak diye birşey yazıyodu....haberi olan ve açıklamasını yapacak varmı
bedirhan
22-Dec-2009, 17:00
Iğdır da 21000TL lik brüt yıllık toplam maaşa yüzde 7.5 damga vergisine karşılk 157.5 TL ödeniyor.
batuzun
22-Dec-2009, 17:29
dogru bizden her yıl için sözlesme yenşleme ücreti kesiyorlar burdur kesiyor
pırayende
22-Dec-2009, 21:11
Biz böyle oturup meb'e el açıp kadro beklersek tekrar 4/c li bile oluruz bırakın damga parasını.....
elifvargelen
22-Dec-2009, 21:14
Biz böyle oturup meb'e el açıp kadro beklersek tekrar 4/c li bile oluruz bırakın damga parasını.....
Aynen.. bir an şu tekel işçilerinin yerine koydum kendimi.. Yok dedim artık daha neler.. Geçicez kadroya geçicez..
bizden geçen yıl 127tl aldılar maliyeye yatırdık
rana-rana
23-Dec-2009, 17:49
bu yıl 155 tl istiyorlar...
kod adı sözleşmeli
23-Dec-2009, 22:43
bu yıl 155 tl istiyorlar...
ooff resmen soygun ya,nasıl zoruma gidiyor bunu ödemek:mad:
farkı görmek isteyene fark çook daha
summani
24-Dec-2009, 09:53
Üç yıldır ben de veriyorum sözleşme bedeliymiş
pırayende
24-Dec-2009, 16:37
İsyan yok arkadaşlar bunun için tek tek dava açıp kazanırız en mükemmel yol bu kura çekelim bence kime çıkarsa o dava açsın.
candost65
24-Dec-2009, 19:12
ArkadaŞlar benden 130 tl İstendİ vermezsen sÖzleŞme yapilamaz dendİ dİyarbakir da aliyorlar acaba bunun bİr yasal dayanaĞi varmi? Neden her yerde farkli alinsin....
bunun yasal dayanağı var sözleşmenizde son madde de yazıyor damga vergisi hariç her türlü vergileri devlet öder diye.
Sözleşmenizi okursanız o maddeyi görürsünüz.....
saheser
26-Dec-2009, 20:07
sözleşmeliden kdv bedeliolarak 260 tl alınacakmış. bunu duyan yada haberi olan varmı. 2010 dan itibaren geçerli olacakmış.
minemis
27-Dec-2009, 11:04
arkadaşlar bizden o parayı kesiyorlar 2008 ve 2009 'da kestiler bu yıl da keserler umut edelim fazla kesmesinler...
demet1210
27-Dec-2009, 21:24
ben ordu-aybastıda görev yapıyorum ve hatırladığım kadarıyla 2 senedir bu parayı veriyoruz:(( tabi bu sene gene vereceğiz:((
Ya arkadaŞlar hİÇ bordronuza baktiniz mi orada 10 tl damga vergsİ adi altinda zaten bu para kesİlİyor.neden terar damga vergİsİ dİyerek bİr daha bu parayi aliyorlar?
incağrı
29-Dec-2009, 21:50
evet hocam var biz bugün sözleşmemizi imzaladık yarın parayı yatırcaz diyarbakırda böyle bir ygulama var malesef
adanalı
29-Dec-2009, 21:56
Sözleşme imzalarken bize de Ocak 2010 maaşımı aldıktan sonra damga vergisini yatırıcağımıza dair bir metin hazırlamışlar imzaladık maaşı alınca ödeyeceğiz....
kod adı sözleşmeli
29-Dec-2009, 21:58
evet hocam var biz bugün sözleşmemizi imzaladık yarın parayı yatırcaz diyarbakırda böyle bir ygulama var malesef
hocam merkezdemisiniz siz?ilçe mem i aradık yılbaşından sonra imzalayacakmışız biz...ne kadar yatıracaksınız?acaba bu hafta mı yanlış mı söyledi adam ya kurt düştü içime bak
almestin
29-Dec-2009, 22:27
hocam ben 3 yıldır çalışıyorum ve 3 yıldır bu para kesiliyor maaşımdan
diyarbakır silvan'da 134tl alıyolar maliyeye yatırılcakmış..parayı vermek zaten zoruma gidiyor da asıl zoruma giden kadrolularla arada fark yok derken bunu yapmaları..sözleşmeli olduğumuz farklı olduğumuz bir kere daha yüzümüze vuruldu, bakalım daha neler göreceğiz:(((
diyarbakır silvan'da 134tl alıyolar maliyeye yatırılcakmış..parayı vermek zaten zoruma gidiyor da asıl zoruma giden kadrolularla arada fark yok derken bunu yapmaları..sözleşmeli olduğumuz farklı olduğumuz bir kere daha yüzümüze vuruldu, bakalım daha neler göreceğiz:confused:
ben de bugun imzaladım sözleşmeyi,ama miktar belli değildi,brüt miktar için haber bekliyorlarmış,boş kağıda imza attık,aynen 134 tl para vereceğiz,bizim ilçe ilk defa alıyor,3 yıldır para vermiyorduk,bu yıl mecbur vereceğiz.
ud_2005
30-Dec-2009, 20:52
hayırlı olsun :)
manibo45
30-Dec-2009, 21:04
oooo her yerin milli eğitimi hızlıymış. burada yeni yıla girmeden imzalanmıyo. pazartesi çağırırlar muhtemelen. :D
ilk 2 yıl (2007 ve 2008) burada da almamışlardı ama 2009 da 3 yılı birden toplu aldılar elden.
hemde faiziyle birliktealmak istediler. Çünkü mutemet bu kesintiyi uygulması gerekiyormuş ama yapmamış.
bende benim ne günahım var yapılmadıysa niçin faiz ödüyorum dedim.
maliyede biraz tartıştıktan sonra vazgeçtiler ana para aldılar faiz almadılar.
bundan sonra maaşınızdan otomatik keseceğiz dediler bakalım nasıl olacak.
geçen yıl 120 tl civarıydı bu yıl kaç bilmiyorum ama ortalama 10-15 lira zamlı oluyo.
herhalde bizde de 134 tl ye yakın bişey olur....
Bugün bizden de istediler vergi dairesine parayı yatırdıktan sonra sözleşmeleri yeniliyorlar.
kod adı sözleşmeli
30-Dec-2009, 21:31
yılbaşından sonra dediler bizdede..adam gibi sitelerine yeni haber diye ekleselerde 5 kuruşluk insanları adam sanıp aramasak 40 defa.
bizde sözleşme yenileme işlemleri yarında itibaren başlıyor, salı günü de sonmuş.
esin080
31-Dec-2009, 00:22
bize 130 tl oldugunu söylediler
esin080
31-Dec-2009, 00:23
bizede 130 tl oldugunu söylediler
burce_be
31-Dec-2009, 07:31
bende dün imzaladım 3 gün içinde parayı bulun dediler ne ek ders yattı ne maaş mal müdürlüğüne yatırdık parayı 3. yılım burda daha önce böle bişey görmemiştim yalnız bi sorum olacak benim makbuzumun üzerinde 01.01.2009 ile 31.12.2009 1 yazıyor sizinkilerde ne yazıyor????
free_26m
31-Dec-2009, 13:30
arkadaşlar ben orduda görev yapıyorum ve geçen sene yatırdık sözleşme damga vergisiymiş yoksa imzalatmıyorlar sözleşmeliyi tabii bu senede verecez bu parayı kadrolularla eşit haklara sahibiz ya güyaaa
nimres_06
31-Dec-2009, 22:48
evet var ıstanbulda ocak maaşından 150 tl parayı kesecekler damga ve pul parası altında kesılıyor
geri gelen mektup
01-Jan-2010, 01:42
bizden ilk defa geçen yıl almışlardı.buyıl 140 lira alacaklar diye duydum henüz imzalamadım maaştan düşmediler elden verdik biz
sezin_1983
01-Jan-2010, 02:34
Allah belalarınnı versın,zehır zıkkım olsun,damgasının da vergısının de!!! yarım maas yatırıp uzerıne utanmadan 130 tl (10 kurusu da var)para ıstıyorlar..yılın son gunu moralımızı bozdular..bızı bu hallere dusurenler dılerım Allahtan tez zamanda cezalarını bulurlar!!!
mcoskun
01-Jan-2010, 18:04
[QUOTE=burce_be;316554]bende dün imzaladım 3 gün içinde parayı bulun dediler ne ek ders yattı ne maaş mal müdürlüğüne yatırdık parayı 3. yılım burda daha önce böle bişey görmemiştim yalnız bi sorum olacak benim makbuzumun üzerinde 01.01.2009 ile 31.12.2009 1 yazıyor sizinkilerde ne yazıyor????[/QUOTE
hocam bizim okula yazı falan gelmedi diye kaygısızca oturuyorum demek imzaladınız..süresi ne zaman sona eriyo bir de zamanında imzalamadın demesinler bana ?bir de ne kadar yatırdınız?
kod adı sözleşmeli
01-Jan-2010, 20:00
[QUOTE=burce_be;316554]bende dün imzaladım 3 gün içinde parayı bulun dediler ne ek ders yattı ne maaş mal müdürlüğüne yatırdık parayı 3. yılım burda daha önce böle bişey görmemiştim yalnız bi sorum olacak benim makbuzumun üzerinde 01.01.2009 ile 31.12.2009 1 yazıyor sizinkilerde ne yazıyor????[/QUOTE
hocam bizim okula yazı falan gelmedi diye kaygısızca oturuyorum demek imzaladınız..süresi ne zaman sona eriyo bir de zamanında imzalamadın demesinler bana ?bir de ne kadar yatırdınız?
mcoskun hocam 4-8 ocak arasındaymış mardinde..mardin mem e girerseniz sağ tarafa eklemişler yazıyı..
mcoskun
02-Jan-2010, 09:22
ben de yazdıktan sonra gördüm hocam :) teşekkür ederim
arkadaşlar bununla ilgili yazı varmı ? resmi yazı? merak ediyorum.çünkü sözleşmemizin 15. maddesi aynen şöyle:
Sözleşme düzenlenmesinin gerektirdiği hertürlü giderler(damga vergisi hariç) kurumca ödenir.
mcoskun
02-Jan-2010, 13:36
damga vergisi hariç
ibaresi işte bu oluyor hocam..
doğru hocam da damga vergisi binde 8 gibi bişey olması gerekir diye biliyorum....
bende perşembe gunu kulubume olan inancımdan dolayı para onemlı değil diyip boş mukavaleye imza attım bır sezon daha kulubumde kaldım:)) çok mutluydum takı bu sözleşme parasını talep edene kadar seneye imzalamam artık guvenımı zedeledıler.....
arzuaksoy
03-Jan-2010, 12:14
bizdede böyle bir durum var.hatta halen maaşımın yarısını alamadım.tam alan iller var
bu haksızlık.hatta 3ünde geri kalanını vermktn vazgeçmişler.ne zaman verecekler acaba.bu ayrım bitmeli artık
Arkadaşlar biz Ankara olarak tam 157,00 TL ödedik.Ancak bordromda damga vergisi de maaşımızdan her ay 11 TL kesiliyor.Bir de her şehir de alınAN para değişiklik gösteriyor.Nasıl iş walla anlamıyorum...;(
damga vergisi 130TL
brüt : 1444,92 TL imiş...
sözleşmeyi okula mail olarak yollamışlar.3 nüsha olarak imzalayıp mem.e pazartesi ulaştıracakmışız.hayırlısı olsun.....
selensedefselen
03-Jan-2010, 21:01
ANTALYA KEPEZ DEYİM.OKULA YAZI GELDİ YARIN MAL MÜDÜRLÜĞÜNE 104 TL PARA YATIRILIP O MAKBUZLA GİDİLİP SÖZLEŞME İMZALANACAKMIŞ:s :(
yozgat ta sözleşme imzalayan arkadaş var mı acaba?Bu zamana kadar almamışlardı Bu sene ne yapıyorlar.yazarsanız sevinirim.
doğru hocam da damga vergisi binde 8 gibi bişey olması gerekir diye biliyorum....
damga vergisi binde 8 olarak hesaplanıyor.Maaşınızı brüt olarak 12 ay ile çarpın onun binde 8 alın 134-150 tl arası bişey çıkacak.Bizimde ödediğimiz o bu para milli eğitime gitmiyor.Sözleşme imzalanması daha doğrusu sözleşmenin geçerli olması için mal müdürlüğüne ödenen bir para.Bunun dışında maaşımızdan bir de net miktarından kesilen damga vergisi var bu her memurdan her işçiden alınır.oda 10-13 tl gibi bir para bu ise binde 7.5 olarak hesaplanır.
Damga vergisi oranı değişmiş. 8.25 ten hesaplanıyormuş. 1.1.2010 tarihinden itibaren geçerlimiş.
kod adı sözleşmeli
04-Jan-2010, 12:49
ben yarın ilçeye gidip imzalayacağım..hem elektirik faturasının ödeme gününe de denk geliyor ikisi de aradan çıksın :)
bugün 150 tl yatırdım, verdikeri zamı da böylece almış oldular.
marcian
04-Jan-2010, 17:50
sizlerin daha iyi eşimden 130 küsür sözleşme parası, 60 tl de bankaya ne olduğu belli olmayan alındı
arkadaşlar ben bugün sözleşme yeniledim 130 lira verdim hemde maliyeyye yatırdık artık sözleşme para sıalınacakmış
gümüşhanem
04-Jan-2010, 19:08
sözleşme yenileme ya da onların değimi ile damga pulu adı altında 144tl alınıyorartı komik bişey daha bizden birde bi tpo kağıt isteniyor deli olmamak elde değil ya.....
Bizim burada da sözleşme yenileme başladı ama henüz yapan yok
qbranar
04-Jan-2010, 20:46
bugun ımzaladım ve 130 ıstenıyor..ama bız basladıgımdan berı her yıl verıyoruz bu parayı..
bu nasıl iştir ya her yerde farklı ücret alıyorlar. biz 150 verdik, 130 veren var, 144 veren var...
qbranar
04-Jan-2010, 20:52
alıyolar arkadaslar her sekılde o parayı alırlar bırakmazlar sızde merak etmeyın..kesıntı de oluyo hocam zam geldıgınde kadrolulardan 25tl kadar eksık gelıyo..bır madde var mutemet okudu o maddeye göre kesıntı oluyo bızde..
qbranar
04-Jan-2010, 20:53
ya doguda calısanlar bırıncı bölgede calıısnlar gıbı bıse var ya ona göre brut maas belırlenıyo ve bunun yuzde 7bucugunu alıyolar ıste
sevcoli
04-Jan-2010, 21:07
ben bugün imzaladım sözleşmeyi,para falan istemediler,ben de sormadım:Dsivasta bu işler nasıl işliyo bilmiyorum ama büyük ihtimal biyerlerden keserler,onlar işini bilirleeeerrr;)
gogo1905
04-Jan-2010, 21:19
30 aralıkta yeniledik sözleşmemizi
15 ocakta elden mal müdürlüğüne 130-150 tl arası bir para yatıracakmışız
ayrıca ocak ayında maaşımızdan 70 tl sgk kesintisi yapılacakmış
elifvargelen
04-Jan-2010, 21:25
Biz hala imzalamadık. Geçen hafta önümüzdeki hafta imzalanacak sözleşmeler denmişti ama hala ses yok.. bekliyoruz bakalım.. :)
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.