PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nimet ÇUBUKÇU: 2010 da Tek celsede atama yapılacak...

steal_32
18-Dec-2009, 22:08
Arkadaşlar Nimet Çubukçu ara dönemde (şubat) atama yapmayı düşünmüyoruz açıklamasında bulundu. 2010 da 40 bin kadrolu öğretmenin atanacağını bunun da Ağustos döneminde yapılacağını söyledi.

speksoy
18-Dec-2009, 22:18
eyvah...dört gözle şubat atamasını bekleyen, düğün, taşınma, yerleşme ,vs. planlarını ona göre ayarlayan bir sürü arkadaşımız var...çok üzülecekler...:(

sezin_1983
18-Dec-2009, 22:20
tek celsede bosanmalar artmasa barı bunlar yuzunden:(

steal_32
18-Dec-2009, 22:24
Şöyle adam akıllı bir kanala çıkıpta bu açıklamaları bi yapsaydı.

saynın
18-Dec-2009, 22:50
ya nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyorlar bari aralık atamasından önce açıklasaydı bunu ona göre terch yapsaydık.yazık ya gerçekten bütün umutlarımızı bitirdi

1murat
18-Dec-2009, 22:58
arkadaşlar bu haberin doğruluğu ne kadar kii hala umudunuzu yitirmeyin bi daha sözleşmeli almıcaz diyenler sözleşmelileri kadroya alacaz diyenler aynı kişiler değilmi direk nimet hanımın ağzından izleyen vamı haberi ?

saynın
18-Dec-2009, 23:23
maalesef ben izledm akşam s haber kanalında yaptı açıklamayı.en azından tercihlerden önce yapsaydı sanki dalga geçer gibi..şubat atamasını bekleyen binlerce öğretmen var insanların emeklerini nasıl bu kadar kolay harcayabiliyorlar.

tubaecem
18-Dec-2009, 23:26
öğretmenlerle oyuncak gibi oynuyorlar resmen. biz kendi bakanımızın sözüne güvenemeyeceksek kime güveneceğiz!!!!!!

sürgücü
18-Dec-2009, 23:37
evet sadecce şubatta atama var.bence güzel uygulama lakin önceden söylenmeliydi ki millet ona göre tercih yapardı.bu arada sözleşmeli öğretmenlere il emri verceğini söyledi.kadrolulara verildiği için üzüntü duyduğunu söyledii.

steal_32
19-Dec-2009, 00:19
arkadaşlar bu haberin doğruluğu ne kadar kii hala umudunuzu yitirmeyin bi daha sözleşmeli almıcaz diyenler sözleşmelileri kadroya alacaz diyenler aynı kişiler değilmi direk nimet hanımın ağzından izleyen vamı haberi ?

Hocam sıcağı sıcağına yazdım. Videosunu da kaydettim. Açıklama aynen bu şekilde...

nemesis-es
19-Dec-2009, 09:40
videoyu internete yükleyebilir misin

yurdaugur
19-Dec-2009, 15:38
durmak yok kandırmayacaya devam

edebiyatçı
19-Dec-2009, 15:39
allah bunları bildiği yapsın 0,06 ile aralığı kaçırdım umudum şubata idi bu ne iş ne yapabiliriz önerisi olan var mı

edebiyatçı
19-Dec-2009, 15:42
tekrar kpss stresi offff.hele kadroyu 0,06 ile kaçırmak ne kadar kötü bunalımdayım resmen bizim psikolojimizi bu hale sokanlar utansın allaha havale ediyorum

sevgiliyolu
19-Dec-2009, 19:57
Only the registered members can see the link ADRESİNDE NİĞMET ÇUBUKÇUNUN AÇIKLAMALARI YER ALIYOR..ARZU EDEN ARKADAŞLARIM DİNLEYEBİLİR..

Yapılan son atamayla Maliyeyle olan anlaşmalarını zorladıklarını ve şubatta öğretmen ataması yapmayacaklarını söyledi. 2010 yılı içerisinde ise eğitim öğretimde birliği sağlamak amacıyla yıl içine dağıtılan atamaların tamamının ağustosta tek seferde yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu 2010 yılı içinde ise 40 bin kadrolu öğretmen atanacağını söyledi. Şuan itibariyle 70 bin öğretmen açığının olduğunu bunun tamamının kadrolu öğretmen atayarak kapatacaklarını bildirdi.

Bakan Çubukçu sözleşmeli öğretmenlerle ilgili olarakta kadroya alım çalışmalarının hala maliyeyle devam ettiğini öne sürdü, alım olursa da kadroya geçişlerin tek seferde mümkün olmadığını belirli yıl ve hizmet puanına göre kadroya geçirileceğini bildirdi.

Yine Bakan Çubukçu sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundaki yaşadığı sorunların kadrolularda uygulanan il emriyle çok yakın bir zamanda çözüleceğini söyledi.

Ayrıntılar;

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu katıldığı bir tv proğramda 2010 Şubat ayında öğretmen ataması yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Çubukçu yaptığı açıklamalar da Maliye Bakanlığının, bakanlığımıza verilen kadrolar bölüm bölüm, kısmi kismi verildiği için, yılın üç dört döneminde bu atamalar gerçekleştiği için. Eğitim öğretim yılı başladıktan sonra yapılan atamalar her açıdan zorluyor, bakanlıkları da atanan öğretmenleri de zorluyor, şöyleki bir öğretmenin Şubat ayı atamasında, Şubat Mart ayı gibi görev yerine gitmesi zaten eğitim öğretim yılı bitmek üzere iki üç ay kalmış, rapor alıyor taşınıyor vesayre, bu açıdan da doğru bir yöntem değil, atamalar okullar açıldıktan sonra, yıl sonunda, bu bütün bir yıla yayılıyor ve eğitim öğretimin doğru bir şekilde planlanmasına engel oluyor dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tayin atama yer değiştirme yönetmeliğini çıkardı ve bu çok düzgün bir yönetmelik, yılda bir kez veya iki kez hizmet puanı esasına göre norm kadro açığına göre yapılıyor, tayin ve atamayı çok düzgün bir şekilde planlarken diğer taraftan ilk atamalarınızla eğitim sisteminde sürekli değişik bir dalgalanma yaratıldığını söyledi.

AĞUSTOS AYINDA TEK ATAMA

Atamların tamamının eğitim ve öğretim yılında doğru bir planlama ile ilerleye bilmesi için Ağustos ayında tek bir atama olarak planlıyoruz, Ağustos ayında atandıktan sonra öğretmenlerimiz mevsim koşullarıda uygun olacak, Eylül itibariyle okullar açıldığında yeni görev lerlerinde sınıflarında yerlerini almalarını istiyoruz dedi.

2010 yılında 40 bin öğretmen ataması yapmayı hedeflediklerini söyledi.

KADRO İÇİN SABIR

Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmesi konusunda ise sabır istedi.

Hükümetimiz tarafından kadrolu olarak verileceğini hatırlatan Çubukçu, Bu konuda sürekli bir tenakkuz içerisinde olduğum vesaire ama ben ilk başta bakan olduğum günden bu güne kadar benzer ve aynı şeyleri tekrar ediyor ve söylüyorum. Sadece bu sürenin uzamış olması elbetteki kadroya geçmeyi bekleyen öğretmenlerimiz açısından bir sıkıntı yaratıyor olabilir, ama bu konuda sabırlı olmalarını istiyorum. Sözleşmeli öğretmenler için benim tahayyüt edebileceğim bakan olarak kadrolu öğretmenlerle aynı koşullara sahip olmalarıdır. Yani itiraz ettiğimiz nokta çalışma barışını bozan konulardır bunlardır. Sadece ücret değildir. O gidebiliyor öbürü gidemiyor, onun hakkı var bunun yok bu aslında çalışa hayatında huzursuzluk yaratan bişeydir, bunu ortadan kaldırmak gerekir dedi.

1murat
20-Dec-2009, 15:35
gelen gideni aratıyor inş şubata kadar bi mucize olurda nimet hanım görevinden ayrılır

duru yılmaz
20-Dec-2009, 18:47
son kez şubat ataması olmalıdır.Ortada bi hak ihlali var.

efsun35
20-Dec-2009, 20:01
pekı es durumunu acar mı?

psidia
21-Dec-2009, 15:08
Kasımda sözleşmeliler kadrolu olacak...(Milli Eğitim Bakanlığından)...İktidara geldiği günden itibaren sürekli birşeyler bekletmeye alıştırdılar bizi...Eskiden Hüseyin vardı, aldılar yerine Nimet Abla geldi...Umut dünyası ya çıkarsa dedi sözleşmelilerde...baktık Nimet ten çıkmadı bir ganimet...Keşke her sözleşmeliye bir bilet verse, alsak Nimet Abla Gişesi'nden, Nimet Abla çevirse topları, piyango birine çıksa...Kazandım, kadroyu kazandım dese...ne yaparsın, alıştırdılar tüm ülkeyi, umuda, vaatlere...

sementa11
21-Dec-2009, 19:41
kasımda tüm sözleşmeliler kadrolu olacak gördüük, daha onların kasımı gelmedi sanırım
ağustosta alınanlar son sözleşmeli olacak, bir daha sözleşmeli öğretmen almayacağız bizden 5 kocaaa gün sonra 10.000, aralıktada sözleşmeli alınıyor.
Şubat ataması olmayacak çok sevindim, iyiki olacak demediler, yani şubatta kesin tercih yapıyoruz..