PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ücretli öğretmenlik ve vekil öğretmenlik

ITOUCHJAN
20-May-2009, 21:31
bence ülkemiz en büyük sorunu eğitimizde bu tip uygulamalardır eşit işe eşit haklar verilmesi gerekir buna canı gönülden katılıyorum ama öğretmenlik mesleği şarkıcılığa benzemez sesi güzel olan herkes sarkı söyleyebilir ama çocukları seven herkes öğretmen olamaz çocuk oyuncagı bır meslek degıldır bu kutsal bir meslektir ama maalesef ülkemizde bi kişinin ücretli öğretmen olabilmesi için ilgili dalında lısans mezunu olması gerekmıyor ıkı yıllık fakulte mezunu herkes bu kutsal ısı yapıyor . bu uygulama mevcut öğretmen ihtiyacının karsılanamamasından dolayı uygulandıgı soylenıyor ama kendı branslarında bınlerce mezun kapıda beklıyor. iki kurus az verim fen edebıyat mezunlarına iş kapısı açarak oy alim zihniyeti yeni nesillerimizi felakete surukluyor acınası bır durum .
şahsı gorusum ulkemızde en buyuk vatan hayınlığı milli eğitimimize vurulmus bu darbedır.

dadaşım
20-May-2009, 22:44
yüreğine ve diline sağlık gardaş

ITOUCHJAN
20-May-2009, 23:00
babacan ben erzurumda okudum erzurumun neresındensın

azra02
21-May-2009, 20:03
"bir milletin yükselip alçalması o millet içindeki genç kuşakların alacağı ruha göreceği talim ve terbiyeye bağlıdır"

deliboncuk
16-Oct-2009, 15:51
merhaba arkadaşlar.
merak ettığım bı konu ıcın ınternette arama yaparken bu konuyu gördum ve yazmak ıstedım.ben liseden sonra dershaneye gıtmeye başlamıştım ilçeden ile gıdıyordum dersane ıcın ve genelde öğretmen servısı benım gıttığım saatlere denk gelıyordu onlarla gıdıyordum.konuşmalarına bır cok kez kulak mısafırı oldum.ben unıversteye hazırlanan bır genç onlar unıverste mezunu ıyı meslek sahıbı ınsanlardı gözümde; onlardan bırseyler duyup öğrenmek benı çok mutlu ederdı ki ıyı bişeyler duymuş olsaydım.öğretmen arkadaşların hepsı gençtı en yaşlı olanı 33 felandı sanırım.onlarda bı ıkı kişiydi.diğer genç yenı mezun arkadaşların konuşmaları her defasında benı deliye döndürüyordu.ne mi konuşuyolardı? ek derslerden aldıkları alacakları ücretlerden ve nerelerde kullanacalarından.yaklaşık 8 öğretmen bunu konuşuyordu her hafta.gercekten abartmıyorum.ben sunu alıcam suraya gıdıcem yazın surda tatıl yapıcam ben kredımı ödeyeceğim felanda fılan.acaba felanca okulda ek derse gırebılırmıyım dıyenler de vardı.hatta başka bı yerde karsılaştığım lisedekı hocam daha sonra müdür olmuştu kendısınden ek ders talep eden bı hocadan bahsetmişti butun ek derslerı kendısıne yazmasını ıstıyormus müdürden. pehhh! nasıl tiksindim anlatamam.
bu nasıl bı düşünce ? kaç kez aynı ortamda bulunduk ve bırınde bıle cocuklara bugun sunu öğrettım yada öğretmeye calıştım anlamadılar, naısl anlamalaırnı sağlayabılırım, susmalaır için neler yapıyorsunuz, cocuklar için neler yapabılırım,
derslerden sonra bır saatlık çalışmalar mı düzenleyelım, sosyal aktıvıteler mı yapalım, bı yerlere mı götürelim, testler mı aldıralım, nasıl yapalım ne yapalım yok bunlaırn tekını duymaıdm yemın edıyorum.
sımdı arkadaşımın yapmış olduğu siteme geleyim.gercekten haklısın öğretmenim bu kutsal görev bu kadar ayak altına alınmamalı.geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler bu kadar bayalaşmamalı, bu kadar menfaat gözetmemeli ve daha bırçok malı malı malı malı...
sız bu yazıyı yazdığınıza göre öyle düşünüyorum kı benım anlattığım öğretmenlerle hiç ilginiz yok umarımda olmaz.sizin gibi kalıteli öğretmenler olduğu gıbı olmayanlarda var . yüksek okul mezunları yada başka şekılde mezunların vekıl öğretmenlik yapmasını bu bahsettığım öğretmenler yüzünden yadırgamıyorum.belkı cok daha ıyısını yapabılır vekıller.zaten bır vekıl öğretmen en fazla ne kadar görev yapabılır? ve zaten sadece ilk okullara derse gırebılıyor vekıller. benım bı kaç akrabam avr cocukları ılk okulda.cocuklar eve gelıyorlar ödevlerı anneler ablalar anlatıyor tekrar cocuklar öyle yapıyorlar.şimdi o abla vekıl öğretmen değil mi bi tek para almıyor :D