PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sözleşmeli Yeniden Açıktan Görevlendirme Nedir?

Requiem
28-Feb-2009, 14:51
Ağustos 2008-2 kılavuzunda şöyle bir madde var:

4.2.2. Yeniden (Açıktan) Görevlendirme;

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında en az bir (1) yıl süreyle sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptıktan sonra doğum vb. nedenlerle kendi isteği ile sözleşmesi feshedilerek görevden ayrılanlar, hâlen geçerli KPSSP10 sonucuna sahip olmaları kaydıyla ayrıldıkları tarihten itibaren en az bir (1) yıllık süreyi tamamlayanlar fiilen sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptıkları sürenin üstünlüğü esasına göre görevlendirme başvurusunda bulunabileceklerdir."

bu maddeye göre bir sene çalışıp sözleşme feshi eden bir öğretmen açıktan yeniden görevlendirmeyle mi atama yapabilecek?

a f i L i
28-Feb-2009, 18:52
yazıya göre evet... kadrolu memurlar gibi 1 yıl çalışıp istifa edip tekrardan dönebilicekmişiz...

Requiem
01-Mar-2009, 00:25
ilk atama dışımı tutulmuş oluyor bu maddeyler anlamadığım nokta o ben bir sene çalışıp geçen sene ocakta istifa ettim şu an puanım ilk atamaya yetebilecek bir puan bununla ilgili ne düşünürsünüz

a f i L i
01-Mar-2009, 01:00
daha önce çalışmış olmanız göz önünde tutularak sanırım size bir ayrıcalık tanınacak atama yapılırken

Requiem
01-Mar-2009, 01:38
sağolun ilk atamayla gitsemde olurda ben engel gibi düşünmüştüm kötüye hazırladım birazda kendimi tüm sözleşmeli arkadaşlara allah kolaylık versin ben ailevi nedenlerden yer değiştirememekten bırakmak durumunda kalmıştım

suleyman10
01-Mar-2009, 20:37
Ama bu uygulama askerlik dönüşü, doğum izni dönüşü durumlarda geçerli diye biliyorum..

Requiem
01-Mar-2009, 20:51
Hocam bu madde 2008- 2 atama kılavuzunda ilk defa uygulandı ve 149 yeniden görevlendirme kontejyanıyla atama yapıldı. kendi isteğiyle ayrılanlar ibareside var diikkat ettiyseniz

bilçağrı
02-Sep-2009, 20:37
arkadaşlar doğum izni bittikten sonra ücretsiz izin hakkımız olmadığı için 2008 ağustosta istifa ettim. bu açıktan atama benzeri görevlendirmeye nasıl başvuracağız? şuan açıktan atama var ve bu kadrolular için mi yoksa bizde başvuruda bulunabiliyor muyuz? bu konuyla ilgili sendikaların bilgisi yok bakanlıkta telefonlara cevap vermıyor. bilgisi olan varsa en kısa zamanda cevap beklıyorum

imagiste
30-Nov-2009, 10:00
Merhaba arkadaşlar,

bir yıldan fazla sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmış olmak kaydıyla; KPSS'den kaç aldığımızın bir önemi olmadan tekrar atama isteyebiliyor muyuz?

Teşekkür ederim.